Türkiye'nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği olan Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, bu yıl altıncı kez 'Girişimcilik Senin İçinde: Gözünde Büyütme' ana teması ile gerçekleştirildi.

Yuvarlak masa toplantılarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Girişimcilik, ülkelerarası rekabette üst sıralara çıkmak ve işsizlik sorununu çözmekte en önemli etken. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri en girişimci olan ülkeler. Tek 1 girişimci, 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden zenginlik ve refaha giden tek yol girişimcilik diyoruz. Türkiye'de her 100 kişiden yalnızca 2'si girişimci. Ülkemizi Japonya seviyesine çıkartabilmek için 2 milyon yeni girişimciye ihtiyacımız var. Daha fazla girişimciye ulaşabilmek için de en önemli potansiyeli kadınlar ve gençler oluşturuyor. Tek kolla boks yapılmaz, daha fazla kadının girişimci olması lazım. Gençlerin de bu alana daha fazla heves etmesi lazım. Bunu sağlayabilmek için 2007 yılında TOBB Kadın Girişimci Kurulu'nu, 2009 yılında TOBB Genç Girişimci Kurulu'nu kurduk. Kurullarımız tüm Anadolu'da kendi başarı hikayelerini anlatarak, rol model olarak daha fazla genci ve kadını girişimciliğe teşvik etmek için büyük bir heyecanla çalışıyor. Başladığımızda %6,5 olan kadın girişimci oranı bugün %8,5 seviyesine ulaştı. Binlerce gencimizi yüzlerce mentorle buluşturduk' dedi. 


Michelin İyi Dersler Şoför Amca projesi, İzmir'de

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları tarafından 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' kapsamında gerçekleştirilen 'İyi Dersler Şoför Amca' projesinin yeni dönem çalışmaları başladı. 2016-2017 dönemi boyunca 10 yeni ilde eğitim çalışmalarını gerçekleştirecek olan proje kapsamında 13 bin 500 şoföre ulaşılacak. 

Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana, '2011 yılından bu yana büyük bir mutlulukla içerisinde yer aldığımız 'İyi Dersler Şoför Amca' projemizin Türkiye için çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Taşımalı eğitim, ülkemizi bir bütün olarak ele aldığımızda eğitim sisteminin devamlılığı için gerçek bir ihtiyaç. Bu sistem içerisinde yer alan öğrenciler, uzun saatlerini serviste geçirerek okullarına varıyor ve bu süreçte servis şoförleri çocuklar için bir rol modele dönüşüyor. Biz de İyi Dersler Şoför Amca projesi ile taşımalı eğitim servis şoförlerini eğitiyor, farkındalık düzeylerini yükseltiyoruz' dedi. 
1 yıl içerisinde 20 ilde gerçekleştirilen eğitimler, projenin yeni döneminde Adana, Antalya, Adıyaman, Aydın, Çankırı, İzmir, Kocaeli, Konya, Zonguldak ve Düzce olmak üzere 10 yeni ilde şoförlere ulaşarak 'Trafikte Güvenlik', 'Trafikte İletişim ve Davranış' ve 'Trafikte İlkyardım' konularında bilinçlendirecek. Eğitimler önceki yıllarda Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir, Trabzon, Ankara, Bursa, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Samsun, Manisa, Mersin, Sivas ve Tekirdağ illerindeki gerçekleştirilmişti.