Bembeyaz...

Altay Spor Kulübü Olağanüstü Tüzük Kongresi 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü yapıldı. 249 genel kurul üyenin katıldığı kongrede kulübün geleceğini belirleyecek birçok konuda önemli kararlar alındı. Yönetim kurulunun ve tüzük heyetinin hazırladığı 97 maddelik taslak tüm maddeleriyle kabul edildi.

Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu Bayan Basketbol takımının şampiyonluğunu dile getirerek 100. yılda daha büyük başarılar temennisinde bulundu. Ayrıca kulüp içersindeki muhalefetin eleştirilerini dilek ve temenniler bölümünde yapmasını isteyerek kongrede birlik beraberliğin sağlanmasında lider görevini üstlendi.

100. yılda kulübümüzün başkanlığını yürütecek Sayın Ömer Hızlıok temenniler bölümünde söz alarak coşkulu genel kurul üyelerinin huzurunda başarılarını ve vizyon sahibi bir başkan olarak amaçlarını dile getirdi.

Simsiyah...


27 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Altay Spor Kulübü olağanüstü Tüzük Kongresine birçok seçimli kongrenin aksine büyük bir katılım gerçekleşti. Katılan genel kurul üyelerinin azımsanmayacak bir kısmını ilk defa Altaylılar arasında görmek gerçek Altaylıları çok mutlu etti. Sayın başkan sözünü tutarak camiamızın büyümesini sağlamış oldu. Yıllarını Altay'a vermiş kişilerin önerileri bu yeni katılan üyelerin oylarıyla red edilirken, kongre divan heyeti başkanı FİFA talimatları nedeniyle Altay'ın siyah-beyaz rengi dışında yeni bir rengin tüzüğe eklenmesi gerektiğini ve bunu belirlemek gerektiğini söyledi. Aramıza yeni katılan yepyeni Altaylılar eski takımlarından kırmızı, mavi ve çeşitli renkleri deklare ederlerken; Sayın Sabri Sevenoğlu bunun sadece her sezon forma seçiminde bir rengin federasyona bildirilme zorunluluğu olduğunu hatırlatarak tüzüğümüze üçüncü bir rengin girmesini engelledi. Kendisinin müdahalesi sonucu hatanın farkına varanlar; komedi sitelerinde tıklanma rekoru kırabilecek; bir kulübün nasıl kendine 3. renk seçtiği videoyu engellemiş oldular.

Divan Kurulu Başkanımız Kemal Zorlu; eleştirilerin dilek ve temenniler bölümünde sunulmasını talep ederken; daha bu bölüme gelinmeden salonu terk etmesiyle yönetim kuruluna bir eleştiri gelemeyeceği inancını göstermiş oldu. Öncesinde Altay 1914 Taraftar Derneği, YSKA ve Bornovalılar grupları, Altaylıların söz hakkı olmadığı bir genel kurulda figüran olmayız söylemi ile genel kurulu terk etmişlerdi. Eski başkanlarımızdan Mehmet Erdoğan, Niyazi Konuşmaz, Melih Tunç Tandoğan'ın salonu terk etmeleri sonrasında temenniler bölümünde Ömer Hızlıok'un konuşmasının başlamasıyla Ahmet Taşpınar ve arkadaşları da salonu terk edince başkanın konuşmasını Sayın Erdoğan Tözge ve bizim gibi muhalif eğilimli birkaç arkadaş dışında coşkulu bir kitle dinledi.
Sayın başkan kendisini vizyonsuzlukla suçlayanları eleştirirken hangi vizyonla kulübün elektriklerinin kesik olduğunu açıklayamadı. Personele maaş vermediğini ama prim verdiğini ifade ederek 'Nasıl idareci olunur' kitabında yeni bir vizyon dersi verdi. Hangi vizyonla altyapıdan yetişmiş A takım oyuncularımızın TFF'ye başvurduğunu ise sanırım seçimli kongreye bıraktı.

Karınca

Altay taraftarları iki yılda yaşanılan tüm gelişmeler üzerine geçen hafta kulübe önderlik edebileceklere davet olması amacıyla imza kampanyası başlatmışlardı. Ben de ilk gün imza atanlardan biriydim. Hızlıok'un 300 oyu var boşuna atıyorsun; Ahmet imza atarsa ben atmam; Mehmet atmazsa ben atmam diyenlere şu hikayeyi anlatıyordum. Bir orman yangınında karıncanın biri ağzında suyla ateşlere koşuyormuş. Çevredekiler bu kadar suyla yangını nasıl söndüreceksin diye küçümsemişler. Karıncanın yanıtı 'Ben tarafımı belli edeyim de' şeklinde olmuş.
Bu yazının yazıldığı gün imza kampanyasında yeterli sayıya ulaşıldı. Karıncalar birleşerek yangını söndürebilmek için ormanın önderlerini bir araya getirmeyi başardılar. İmza atan ve emek veren herkese teşekkür etmekle birlikte bir kişinin ismini telafuz etmekle sanırım diğer karıncalara haksızlık etmiş olmam. Ahmet Atayol kardeşime baş karınca olma cesaretini gösterebildiği için bir Altaylı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.