FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Gaziantep, Ankara ve İstanbul'daki 56 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı.

Darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve finans desteği sağladığı öne sürülen Gaziantep, Ankara ve İstanbul'daki 56 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı.
Gaziantep 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçen cuma günü alınan kararla çoğunluğunu yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile yönetim kurulu üyelerinin tutuklandığı Naksan Holding'e bağlı 56 şirkete kayyum atandı. Mahkeme kararıyla kayyum atanan şirketlerinden 5'i Ankara, 22'si İstanbul ve 29'ü ise Gaziantep'te bulunuyor.


Ruslar Petrol Ofisi'ne talip olabilir

Lukoil, Türkiye'deki mevcudiyetini güçlendirmek için Petrol Ofisi'nin satışıyla ilgilenebilir.
Bloomberg Intelligence (BI) analistleri Salih Yılmaz ve Philipp Chladek'in , Lukoil Türkiye'deki mevcudiyetini güçlendirmek için Petrol Ofisi'nin satışıyla ilgilenebileceği haberine yer verildi.
Yılmaz ve Chladek'e göre, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'ta Rusya'da bir araya gelmeleri sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin gevşemesinin ardından, Lukoil, OMV'nin Petrol Ofisi satışıyla ilgilenebilir. Lukoil, Türkiye'deki perakende işlerinde Karadeniz genelinde bulunan rafinelerinden faydalanabilir. Doğu Avrupa varlıklarını satmayı planlayan Lukoil, büyümekte olan ve neredeyse tüm doğu Avrupa boyutunda olan bir piyasaya daha fazla sermaye aktarabilir. OMV Türkiye'deki perakende birimi olan Petrol Ofisi'ni bu yıl satmaya karar vermişti.

Jeotermalin gücü

Yeraltı kaynaklarına yatırımın enerjide dışa bağımlılığı azaltacağını belirten Beştepeler Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çevik: 'Türkiye'nin geleceği Jeotermal enerjide'
Türkiye'nin enerji ihtiyacının sadece yüzde 2 sini jeotermal kaynaklardan sağladığına dikkat çeken, Halil İbrahim Çevik, " Biz sıcak suyu bulunca sadece yanına bir hamam yapmışız. Enerji ve ısınmada kullanmayı fazla düşünmemişiz. Oysa 3 bin metre derine inince 5 bin megawatlık bir güç var. 5-6 bin metrelere inildiğinde ikinci hatta üçüncü rezervleri bulabiliriz. Bu da nükleer enerji ile eşdeğer" dedi.

Temsa Fransa'da 5 binli adetlere koşuyor

Yurt içi pazarda otobüs teslimatlarında hız kesmeyen Temsa, yurt dışı pazarlarda da ihracat adetlerini artırmaya devam ediyor. Ürettiği otobüsleri 66 ülkeye ihraç eden TEMSA, en güçlü pazarları arasında yer alan Fransa'ya 22 adet otobüs daha teslim etti. Mayıs ayında 42 adetlik bir otobüs teslimatının gerçekleştirildiği Fransa'ya son olarak teslim edilen otobüsler arasında LD 13 SB, MD9 LE, MD 9, MD7, HD13, HD 12 ve MD9 IC bulunuyor.


Turkcell'e bir ödül daha

Turkcell Global Bilgi, BTHaber Gazetesi adına M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan Türkiye'nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması'na göre 'Çağrı Merkezi Hizmeti' kategorisinde satış gelirlerine göre birinci oldu. Böylece Turkcell Global Bilgi bu organizasyondan aldığı birincilik ödül sayısını 5'e yükseltti.

Türkiye'nin müşteri deneyimi çözümleri merkezi Turkcell Global Bilgi sektördeki liderliğini aldığı ödüllerle pekiştirmeye devam ediyor. BTHaber Gazetesi'nin bu yıl 17.'sini gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en büyük ilk 500 Bilişim şirketinin yanı sıra pazar verilerinin açıklandığı Bilişim 500 ödül töreni  CVK Park Otel'de düzenlendi. Türkiye'de bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2015 yılı net satış gelirlerine göre hazırlanan Türkiye'nin bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırmasında Turkcell Global Bilgi, 658 milyon TL'lik gelirle geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da "Çağrı Merkezi Hizmeti" kategorisinde birinci sırada yer aldı.


Kimya ihracatçısı yeşil pasaport kararına sevindi

Resmi Gazete'de yayımlanan 6728 sayılı kanunda yapılan değişiklik, ihracatçıya yeşil pasaporta 'yeşil ışık' yaktı. Yıllık ortalama ihracat değerine göre yapılan sınıflandırmada; son üç yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine 2 yıl süreyle yeşil pasaport verilebilecek. Kararı değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, vize nedeniyle yaşanan kayıpların aşılmasında çok önemli bir adım atıldığını belirtti.
İhracatlarını artırmak amacıyla adeta dünyayı turlayan ve her yıl binlerce kilometre yol kat eden kimya ihracatçıları, yeşil pasaport kararına sevindi. Hususi yani yeşil pasaport, Türk vatandaşlarına dünyanın pek çok ülkesine vizesiz seyahat imkânı sunuyor. İhracatçının önündeki en büyük engellerden birinin vize olduğunu dile getiren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kararın çok doğru ve yerinde olduğunu söyledi.


DİPEKSPRES

Optimum bugün küçük doktorların


Minik ziyaretçilerine yönelik Çocuk Kulübü etkinliklerine devam eden İzmir Optimum Outlet,  çocukların zihinsel ve bedensel becerilerini geliştirmeye yönelik, birbirinden özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Uzman eğitmen eşliğinde aktivitelerin gerçekleştirildiği Optimum Çocuk Kulübü'ne katılan minikler yaşıtlarıyla sosyalleşerek el becerilerini geliştiriyor.