Manisa'ya yatırımlar her geçen gün artıyor. Vestel'in yeni telefonun tanıtmasını nardından Whirpool Corporation da bölgeye yeni yatırımlar yapacağını açıkladı.
Geçen yıl Indesit Company'i satın aldıktan sonra Türkiye pazarına giren Whirlpool Corporation, Türkiye'ye yapacağı yatırımları ve hedeflerini anlattı. Şirket yöneticileri, Türkiye'nin stratejik bir pazar olduğunu belirterek, 'Bu nedenle Manisa'daki üretim bizim için çok önemli. Manisa'daki fabrikalara yatırım yapmaya devam edeceğiz' dedi.
Whirlpool Corporation Başkan Yardımcısı Juan Carlos Puente, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada sahip olduğu potansiyelle öne çıktığını kaydetti. 21 milyar dolarlık iş hacmine sahip olan şirketin, her biri 1 milyar dolar değerinde 6 tane global markası bulunduğunu vurgulayan Puente, 'Türkiye için 5 yıllık plan yaptık. Tüm yatırımlarımız Hotpoint'i daha da büyütmek üzerine. Bu coğrafyada Türkiye'yi sektörümüzün yüksek performanslı ülkelerinden biri haline getirmek istiyoruzT dedi.

Manisa bizim için önemli

Juan Carlos Puente, Manisa'daki fabrikaların varlığı ve üretiminin şirket için değerli olduğunu vurguladı. Puente, 'Türkiye çok stratejik bir pazar. O yüzden Türkiye'de üretim yapmaya önem veriyoruz. Manisa'daki üretimimiz ve Manisa'daki fabrikaların varlığı sadece Türkiye için değil tüm Whirlpool Corporation için çok önemli. Aslında şu anda Türkiye pazarı ve dışarı satışlarda yeni ürünler Manisa'da üretiliyor. İhracat ve Türkiye'deki satış için de kapasitemizi artırmak ve yeni üretim hatları eklemek için Manisa'daki fabrikalara yatırım yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Otokar'ın körüklüsüne ilk sipariş İzmir'den

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü'nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazandı. Otokar, 17.9 milyon Euro teklifle üstlendiği ihale kapsamındaki araçları 2016 yılı içinde teslim edecek. İhale, araçların bakım ve servis destek hizmetini de kapsıyor.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Sahip olduğu Ar-Ge merkezi ile kullanıcı beklenti ve isteklerine uygun araçlar geliştirerek dayanıklılığı, güvenliği ve ekonomiyi bir arada sunan Otokar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT'un 100 adet körüklü otobüs alımı ile araçların bakım ve servis destek hizmet ihalesini kazandı. Otobüslerin teslimatları 2016 yılı içersinde partiler halinde tamamlanacak. Bu sipariş ile Otokar'ın yeni geliştirdiği körüklü otobüsleri ilk kez İzmir'de kullanılacak.

BATÜDER, şehit yakınları için kampanya düzenledi

Kısa bir süre önce kurulan ve gerçekleştirdiği projelerle İzmir'de adından söz ettiren Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) başlattığı örnek kampanya ile topluma örnek oldu. Vatanları için şehit olan güvenlik görevlilerinin çocukları için eğitim bursu kampanyasına start veren BATÜDER, dernek çatısı altında kurulan burs komisyonu kapsamında 1 gecede 60 bin TL'ye yakın bağış toplayarak, şehit çocuklarına umut oldu.

1 gecede 60 bin TL burs

Boyalık Beach Çeşme Oteli'nde üyeler arasında kaynaşmayı sağlamak için dernek üyelerinin eşleri ile katıldığı 'Bahara Merhaba' gecesi düzenleyen BATÜDER, burada şehit çocuklarını da unutmadı. Dernek üyesi Ressam Fatma Elvin Öztürk, gecede açtığı serginin gelirinin bir bölümünü şehit çocuklarına bağışlarken, yapılan açık artırmada Hanif Pehlivanoğlu tarafından 7 bin 500 TL'ye alınan eserin geliri de şehit çocuklarının eğitimi için harcanacak. Gecede 25 BATÜDER üyesi de yılda 2 bin TL'lik burs verme sözü verirken, BATÜDER böylelikle sadece bir etkinliğinde şehit çocukları için 60 bin TL'ye yakın gelir topladı.
Gecede konuşan BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, yaklaşık 1.5 yıl önce kurulan BATÜDER'in, az zamanda çok yol aldığına dikkat çekerek, bu başarının mimarı olan ekip arkadaşlarına teşekkürlerini sunduğunu söyledi. Derneklerinin amacının Türkiye'ye değer katmak, ülke için iyi işler yapmak olduğunu, bu kapsamda kısa sürede birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kazançoğlu, 'BATÜDER, her yaş grubundan iş insanlarının tek çatı altında birleştiği bir dernek haline geldi. Üye sayımızı çok yukarılara taşımadan, katılımcı ve proje üreten bir dernek olmak hedefiyle yola çıktık. Bu hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonra da büyümemizi sürdürerek, İzmir'imize ülke ekonomisine ve topluma daha çok katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün de ülkeleri için canını veren şehitlerimizi unutmadık. Duyarlı üyelerimizle onların geride kalan çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri için burs kampanyası başlattık. Ben bütün üyelerimizi her alanda gösterdikleri duyarlı yaklaşımlarından dolayı kutluyorum' dedi.

Dip Ekspres

Ekoloji İzmir


Türkiye'yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı Organik Ürünler Fuarı EKOLOJİ İZMİR tüm sektör paydaşlarını ve organik ürün severleri İzmir'e davet ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen EKOLOJİ İZMİR – 7. Organik Ürünler Fuarı, 27 – 30 Nisan tarihleri arasında OLIVTECH – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Organik giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergileneceği EKOLOJİ İZMİR, yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getirerek önemli iş bağlantıları kurmaları için sektör paydaşlarına fırsatlar sunmaya devam ediyor. 27-29 Nisan tarihleri arasında profesyonel ziyaretçiye, 30 Nisan tarihinde ise son tüketiciye de açık olacak fuarda düzenlenen etkinliklerle sektör profesyonellerinin yanı sıra tüketiciler için de ilgi çekici bir atmosfer oluşturulacak.