Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaptığı bir açıklamada, Türkiye’nin yeni müfredatının detaylarını paylaştı. Yeni müfredat, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak adlandırıldı.

Yeni müfredat askıya çıkartıldı

Bakan Tekin, yeni müfredatın evrensel ve uluslararası modellerden yararlanarak kendi değerlerimizi de sistemin içerisine yerleştirerek özgün bir model üretmeye çaba sarf ettiklerini belirtti. Yeni müfredatın bugün kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarıldığını ifade etti.

Sonraki sene uygulanacak

2024-2025 müfredat değişikliği kademeli olarak uygulanacak. İlk olarak okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5 ve lise 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak.

KPSS Sınavına Hazırlananlar İçin Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Konu Başlığı KPSS Sınavına Hazırlananlar İçin Mutlaka Bilinmesi Gereken 5 Konu Başlığı

Bir sürü yenilik içeriyor

Yeni müfredat, milli ve manevi değerleri günlük yaşam ve hikâyelerle somutlaştırma, görsellerle zenginleştirme ve oyun uygulamalarıyla kazandırmayı hedefliyor. Eleştirel ve yansıtıcı düşünme ortamlarında öğrencilerin aktif rol almasını teşvik ediyor. Ayrıca sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmalarına katılımı öğrencilerden bekliyor.

Öğrenci için tasarlandı

Öğrencinin bilgiyi keşfettiği, günlük hayatla ilişkilendirdiği ve etkinlikler yaparak öğrendiği bir yaklaşımı benimseyen yeni müfredat, farklı alan becerilerini de içeriyor.

Konu anlatımı yok

Derslere, konu anlatımıyla değil, hikâyeler, oyunlar ve günlük yaşam örnekleriyle başlanarak öğrencilerin aktif katılımı sağlanıyor. Sadece akademik başarı değil, öğrencinin mutluluğu, derse katılımı, merak duygusunun artması da hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi