Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmak istenen 2 maymun yavrusu, Habur Gümrük Kapısı'nda gümrük muhafaza ekipleri tarafından ele geçirildi. Araç içinde özel bir bölmede saklanarak ülkeye sokulmak istenen yavru maymunlar, Şanlıurfa'da özenle koruma altına alındı.
2 aylık maymun yavruları koruma altına alındı
Habur Gümrük Kapısı'nda yapılan aramada, 2 makak maymunu yavrusu tespit edildi. Durum, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü'ne bildirildi. Hızla Şanlıurfa'daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen yavrular, sağlık kontrollerinin ardından bakıma alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yetkililer, yavruların sağlıklarının olumsuz etkilenmemesi için dikkatle tedavi edilerek bakıldığını bildirdi. Yavru maymunlar, uzman veteriner hekimler tarafından tedavi edildikten sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilecektir.
Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, maymun yavruları muz, elma ve armut gibi meyvelerle besleniyor. Yetkililer, doğal ortamlarından koparılan hayvanların beslenme ve bakımının önemine dikkat çekti.
Olayla ilgili olarak, maymun yavrularını kaçak yollarla sokmak isteyen araç sürücüsü İ.B.'ye 60 bin 187 TL idari para cezası kesildi.