Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Meclisi eylül ayı olağan toplantısında Elyaf, Dokuma ve Tekstil Bitim İşleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Remzi Peköz, ülkedeki ekonomik koşullara isyan etti. Peköz'ü, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Akdaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle teskin etti.

İZTO binasında gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Peköz, sektöründe işlerin iyi gitmediğini belirterek "Ben kırk yıldır kendi işimi yapıyorum. 40 yıldır ihracat yapıyorum. İnsan kırk yıldır Türkiye'de faaliyetini sürdürür de dizlerinin üzerine hiç çökmez mi? Çok ağladım, çok acı çektim ama asla mücadeleyi elden bırakmadım. Çok çalıştım. Ter dökmeden başarıya ulaşmak mümkün değil. Ancak benim sektörüm de alarm vermeye başladı. İzmir'in 25 yıllık en seçkin firmalarından biri işi bıraktı, personelini çıkardı. Yine geçtiğimiz günlerde büyük bir işletmenin sahibiyle görüştüm, o da aynı şeyi söyledi. 'Bizim işimiz çok çileli bir iş, üç yılda bir ben bu sıkıntıyı çekmek zorunda mıyım?'dedi. Herkesin işi kendine kolay gelir ama konfeksiyon biraz hassasiyet isteyen, çilesi yüksek olan, yerine göre gece gündüz çalışmayı gerektiren bir iş" dedi.

"MUTLAKA İKTİDARI ELE GEÇİRECEĞİZ"

Ülke ekonomisinin çok kötü olduğunu  da kaydeden Peköz, "Ekonomik değerler ortada. Bir dünya insan kan ağlıyor. Sen 20 yıldır iktidardasın; 'Avrupa Birliği'ne gireceğiz' diye ateşi yaktın biz de destekledik. Sen benim ülkemin siyasetçisisin. Siyasal islamcı olabilirsin, felsefen benden farklı olabilir bunun önemi yok. Sen de bu vatanın evladısın ben sana itibar etmek zorundayım. Bugün sen seçimi aldın çünkü sen daha organizesin ve başarılı oldun. O zaman ben görevimi düzgün yapamadım. Suçu ben kendimde ararım. Farklı düşünen bizler çaba göstereceğiz, mutlaka iktidar erkini ele geçireceğiz. Türkiye 2001 yılında ABD'de mortgage krizinin patlamasıyla dünyaya yayılan krizlerden Türkiye de etkilendi. Onlarca bankaya el konuldu. Yüzlerce firma battı. Korkunç bir trajedi yaşandı. İMF'ye gidildi, bankalara el konuldu. Batık dosyalar da ihaleye çıkarılıp satıldı. Varlık şirketi kavramını ilk defa o zaman duyduk. O dosyaların içinde Türkiye'nin en büyük sektörü benim sektörüm olduğu için benim sektörümden de dosyası olan arkadaşlar vardı. Varlık şirketleri üç kuruşa alıyorlar, milleti inim inim inletiyorlar. Ben burada yönetim kurulu ve siyasal iktidara seslenmek istiyorum. O gün ben kendi adıma çok acı çektim. Birinin trajedisi başkasının mutluluğu oluyor. Benim malım, mülküm koşulların birden değişmesiyle el konulmaya açık hale geliyor. Üç kuruşa el koyuyorlar sonrada yine üç kuruşa bir başkasına devrediyorlar. Devlet olmak bu değil, ekonomiyi yönetmek bu değil. Birinin trajedisi başkasının mutluluğu olamaz. Gelecek günler kötü, çok acı çeken, batan insan olacak. Tanrı hepimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. 

Altın ve Döviz güne nasıl başladı? 30 Nisan 2024 altın ve döviz fiyatları Altın ve Döviz güne nasıl başladı? 30 Nisan 2024 altın ve döviz fiyatları

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Peköz'ün ardından konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Akdaş da Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vazgeçenler değil, mücadele edeneler tarihe geçer" sözünü hatırlattı ve "Bizim kaderimizde mücadele etmek var. Biz sanayiciler hep çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ