Bu çabaların bir sonucu olarak, Rotaryenler ve Rotaraktörlerin katkılarıyla yeni afet kitleri hazırlanmıştır. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, 100 adet afet kitinin hazırlanarak İskenderun'a nakledildiği belirtilmiştir. Her bir kit, bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanmış olup, içerisinde toplam 400 uyku tulumu ve 1000 battaniye bulunmaktadır.

MSB açıkladı | 7 terörist etkisiz hale getirildi MSB açıkladı | 7 terörist etkisiz hale getirildi

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Aydan Özeren, Rotaryenlerin sorumluluk alarak sorunları çözme konusunda her zaman aktif olduğunu vurgulamıştır. Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği bir dönemde, Rotaryenlerin ve Rotaraktörlerin doğal afetlere karşı hazırlıklı olmaya devam ettiğini belirtmiştir. Özeren, yapılan hazırlıkların asla ihtiyaç duyulmamasını umduklarını ancak olası bir afette zaman kaybetmeden yardımın ulaştırılmasının önemine değinmiştir.

Depolarda hazır bekletilen kitlerin, Maraş Depremi'nin ardından yeniden düzenlenerek hazırlandığı ifade edilmiştir. Kitlerin korunaklı kutularda depolanarak olası bir afet durumunda hızla ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılacağı belirtilmiştir. Özeren, hazırlanan kitlerde emeği geçen tüm Rotaryenlere teşekkür ederek, afetlere karşı dayanışma ve hazırlık ruhunun devam etmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Özeren'in açıklamalarına göre, "Yaşanan Maraş Depremi ile çadır, uyku tulumu, sarf malzemeleri, battaniye, kırtasiye, fener gibi materyallerle dolu 100 kiti İskenderun’a nakledilerek bölgede ilk çadırkenti biz kurduk, dördüncü gündü. Öncesinde hazır olmak size en değerli şeyi kazandırıyor: Zaman" şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN