Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan bu merkezlerin önemine vurgu yaparak, vatandaşların hayatına değer katmak ve pozitif değişimler yaratmak için çeşitli hizmetler sunduklarını belirtti.

Adnan Menderes Havalimanı'nda Nisan ayında 1 milyon yolcuya yakın hizmet Adnan Menderes Havalimanı'nda Nisan ayında 1 milyon yolcuya yakın hizmet

Bakan Göktaş, kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla hizmetlerini çeşitlendirdiklerini ifade etti. "Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti gerçekleştirmek, kadınların hayatın her alanında güçlü olmasıyla mümkün" diyen Göktaş, ADEM'lerde verilen kurs ve eğitimlerin kadınların güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

2012 yılından bu yana faaliyet gösteren ADEM'lerin, kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu belirten Bakan  Mahinur Özdemir Göktaş, bu merkezlerin kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasını hedeflediklerini dile getirdi.

Bugüne kadar 3 milyon kişinin ADEM'lerden faydalandığını kaydeden Bakan Göktaş, ihtiyaçlar doğrultusunda bu merkezlerin yaygınlaştırılmasına devam edeceklerini ifade etti. 75 ilde faaliyet gösteren 544 ADEM'in, güçlü bir aile yapısı için önemli bir rol üstlendiğini belirten Göktaş, bu merkezlerde kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerin de verildiğini söyledi.

Bakan Göktaş, ADEM'lerde el sanatları, kuaförlük, giyim, terzilik, aşçılık, bilişim teknolojileri, okuma-yazma, halı dokumacılığı, yabancı dil, yağlı boya, satranç gibi çeşitli kursların yanı sıra müzikal, kültürel, sosyal ve sportif aktivitelerin de düzenlendiğini ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN