Akhisarspor, evinde ağırladığı Ankara Keçiörengücü karşısında öne geçmesine rağmen, 2-1'lik yenilgi alarak haftayı puansız kapattı.
***
Süper Lig hedefiyle yoluna devam eden rakibi karşısında Akhisarspor, başa baş bir oyun sergiledi. ‘Önce defans’ dedi ve kendi yarı alanına çekilerek, rakibin üzerine gelmesini bekledi. Kaptığı toplarla atağa çıktı. Kalesinde pozisyon verdi ama daha fazlasını da buldu. 
***
Delarge'ın güzel golüyle öne geçmeyi başardı. Fakat çok basit hata yüzünden kalesinde beraberlik golünü gördü. Ceza alanı çizgisi civarında Ezeh döndü vurdu ve top ağlarla buluştu. Gol öncesi kaleye sırtı dönük olan Ezeh'in hemen arkasında Doğukan vardı. Ezeh biraz topu sürünce Doğukan araya mesafe koydu. Rakibini bomboş bıraktı. Oysa ona yapışmalı hatta vücudu ile temas etmeli, futbol kuralları içerisinde yüklenerek hem hareketini kısıtlamalı hem de dikkatini pas verecek uygun durumda bir arkadaşını aramasından uzaklaştırıp, topu koruma uğraşına dönüştürmeliydi. Ezeh'i kendi kalesine doğru yönlendireceğinden, pasını da mecburen geriye doğru oynamak zorunda bırakacaktı. Isırmazsan, rakibini rahat oynatırsan, her zaman kaybedersin. 
2. yenen gol de bir bakıma şanstı. Ceza alanına yapılan ortaya kafa vurdurmak hatadır ama olağan şeydir. Topu çıkarmak isterken rakibine çarpıp, kalene girmesi şanssızlıktır. 
***
Puan çıkarabileceği bir maçtan, puansız ayrılmak zorunda kaldı. Rakiplerinin puan kazanmasıyla, küme düşme hattının hemen üzeriyle fark 3'e çıktı. Defansı çok sorunluydu, bunu bir nebze çözmeyi başarmış. Başarması gereken diğer şey, sert futbol. Özellikle kale yakınlarında rakibine nefes aldırmaması gerekiyor.

Denizlispor yine ümit vermedi

Denizlispor, kendi gibi küme düşme hattındaki Başakşehir'i konuk etti. Ümitlerinin artması için mutlak galip gelmesi gerekiyordu ama bunu başaramadı sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.
***
Karşılaşmanın hakimi Başakşehir’di. Çok gol pozisyonuna girdi, son vuruşlardaki başarısızlığı yüzünden gol atmayı başaramadı.
Denizlispor rakip oyuncuları kendi ceza sahasında çok buluşturdu, kalesine çok şut çektirdi. Defansını bir türlü toparlayamadı. Bu sezon kaybedilen maçların çoğuna, defanstaki dağınıklık neden oldu. Bu müsabakada da ceza alanı içerisini bile korumayı başaramadılar. Rakip, kaleyi tutturabilse, fark yerlerdi.
***
6 puanlık bir maçtı ve kazanması şarttı. Hem kazanamadı hem de oynadıkları futbol hiç mi hiç ümit vermedi. Önünde 11 haftası daha var ama kolay rakip de pek yok. Küme düşmemeye oynayan takımların kıpırdanması, üst üste puanlar almaya başlaması, Horozlar'ın geleceğinin karanlık olduğunun bir işareti.

Bandırmaspor'un dönüşü

Bandırmaspor, sahasında konuk ettiği Tuzlaspor karşısında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen, bulduğu 3 golle sahadan galip ayrıldı ve harika bir geri dönüşe imza attı.
***
İlginç bir maç izledik. Daha 38. saniyede kaleci Gökhan'ın pas atmak isterken kaptırdığı topla Bandırmaspor geriye düştü. Buna rağmen oyun üstünlüğünü bir türlü alamadı ve rakibinin oyununu kabul etmek zorunda kaldı. Bu nedenle de 7. dakikada fark 2'ye çıktı.
Bundan sonra önce oyun döndü. Tuzlaspor skoru koruma derdine düştü. Ev sahibi takım yüklendi. İlk golleri 45+2'de geldi ve soyunma odasına ümitli girdi. Bol bol pozisyonlar yakalandı, 54'te skora denge geldi. Bu skor, oyuna da denge getirdi. İki tarafta öne geçmek için çabaladı. Bunu başaran 90+7'de Bandırmaspor oldu.
***
Maçı ilginç kılan etken bir golün maçın ilk saniyelerinde, bir golün ilk yarının son saniyelerinde ve son golün de maçın son saniyelerinde gelmesi oldu.
 2-0'dan gelip, son saniyelerde 3 puanı almak, Bandırmaspor tarafında şampiyonluk sevinci yaşanmasına neden oldu.
Kaleci Gökhan, ilk saniyelerde kaptırdığı top sonrası yediği gole çok üzüldü. Ama belki o gol olmasa, Tuzlaspor maç boyunca üstün oynayacak, skoru koruma derdine düşmeyecek ve sahadan yenilgiyle ayrılacaktı. Bazen kötü şeylerin altından, bir hayır da çıkabilir.