Bodrum FK, puan saçmaya devam ediyor. Üstelik saçtığı takımlar küme düşmeme mücadelesi veriyor. Böyle olunca gelecek için hiç umut vermiyor.

En son ligin alt sıralarındaki Tuzlaspor karşısında 2 puan kaybetti. Öne geçmesine rağmen, uzatmaların da bitmesine yaklaşık 40 saniye kala yediği golle 1-1 beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.
***
Geçen sene Play-Off finali oynayan yeşil beyazlı ekip, o kadrosunun üzerine transfer yaptı ve daha da güçlendi. Ya da biz öyle sandık. Puan tablosunda yeri kötü değil ama oynadığı futbol geçen sezonu çok aratıyor. Bu karşılaşmada sadece 2 pozisyon bulabildi, etkili denebilecek. Bunları değerlendirmeyi başaramadı, uzaktan Kenan Özer'in güzel şutuyla gol atabildi. Kalesinde de pozisyon vermedi, son saniyelerde yediği gol dışında.
***
Tamamen orta saha ve Tuzlaspor ceza alanı arasında geçen bir maç izledik. Bodrum FK yüklendi, rakibi kendi yarı alanında karşılayıp, alan daralttı. Dar alanda paslaşmalar kötü olunca kaleye gitmekte zorlandı. Çok koşmak oyun prensibi. Bunu uyguladı ve bu sayede kalesine gelinmesine izin vermedi, topu hemen kaptı. Ali Aytemur 2 kere ters kademeye girerek, öne çıkan isimlerden biri oldu.
İlk yarının kısır geçmesinden dolayı teknik direktör İsmet Taşdemir 2. devreye başlarken 4'lü defanstan Süleyman Özdamar'ı çıkarıp, orta saha Omar Imeri'yi oyuna sürdü. Defans 3'e döndü. Hücumcu sayısı arttı ama bu pek fazla etki etmedi. 
Skor 0-0. Kaleci Diogo Sousa topu oyuna sokmak için rakibinin gelip basmasını bekliyor. Bunu önceden de yazdım. Aynı harekete devam ediyor. Maçın böyle bitmesi rakibinin işine gelir. Baskı yapmak zorunda değil. Ancak Tuzlaspor forveti her seferinde dayanamadı ve üzerine gitti. 
***
Tuzlaspor defansta çok dikkatliydi. Adam adama oynadı ve pek hata yapmadı. Ceza alanı içerisine fazla girilmesine izin vermedi. Hücumlara hızlı çıkmak istedi ama bunu pek başaramadı. Sadece son saniyelerde hızlı hücumda, oyuna sonradan giren oyuncuları sayesinde ilk kez tehlike yarattı ve gol atmayı başardı.

Bandırmaspor fark yedi

Haftanın en önemli maçında Bandırmaspor sahasında Kocaelispor'u konuk etti. İkisi de Süper Lig hedefiyle yola çıktılar. Son 2 hafta ev sahibi, son hafta da konuk takım, beklenmedik puan kayıpları yaşadılar. Bu karşılaşmada telafi etmeleri gerekiyordu, bunu başaran 3-0'lık skorla yeşil siyahlı takım oldu. 
***
Mücadele hızlı tempoda oynandı. Çok koştular, çok mücadele ettiler. Günlerce yağan yağmur sahayı göle döndürmüştü adeta. Yer yer su birikintileri vardı. Zamanla bu ortadan kalktı. Ama rüzgar bu stattan eksik olmuyor. O baştan sona devam etti. Genel olarak başa baş bir müsabaka oldu.  51. dakikada fark 3'e çıkınca Bandırmaspor sürekli rakip ceza alanı civarında göründü. Kalabalık defansı aşmakta çok zorlandı. Bunu 1 kere başardı ama o da kornerle sonuçlandı.
Böyle maçlarda pozisyon bulmak zor olur. Ama çok olmasa da pozisyonlar görme imkanı yaşadık. Galip gelen tarafı belirleyen etken ceza alanı önünde daha iyi pas yapılması oldu.
***
Ev sahibi takım özellikle ilk yarı şutlarla gol aradı ama kaleci üzerine gidince tehlike yaratamadı. Defansta zaman zaman boşluk bıraktı ve hızlı hücumlarda eksik yakalandı. 
Konuk takım Amaral, Cendeias ve Barış Alıcı'yla ileride iyi işler yaptı. Bu 3 oyuncu geri gelip defansına da yardım etti. Rakibin pozisyon bulmasını engellenmede çok katkı verdiler.