Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i taşıyan uçak, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi. Steinmeier'i, İstanbul Valisi Davut Gül karşıladı. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, temaslarını gerçekleştirmek üzere havalimanından ayrıldı.

2 bin 317 ton altın bulundu | Son 20 yılın en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti 2 bin 317 ton altın bulundu | Son 20 yılın en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti

İlber Ortaylı ile sergiyi gezdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla gerçekleştireceği görüşme için Sirkeci Garı'na geçen Steinmeier'i burada İBB Başkanı İmamoğlu karşıladı. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve beraberindekiler ardından Sirkeci Garı'nda açılan "Gurbete Hasret" sergisini gezdi.

Almanya Protesto

Almanya'nın İsrail'e desteği protesto edildi

Bu sırada İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye destek vermek için garda toplanan bir grup, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i protesto etti. Filistin bayrakları açarak "Katil Almanya Türkiye'den defol" şeklinde sloganlar atan gruba polis müdahale etti. Grup polisin müdahalesiyle dağıldı.

O şehre uğramadan dönmedi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaretinin ikinci günü Gaziantep'e gitmek için İstanbul Havalimanı'na geçti. DHL Lojistik merkezini de ziyaret eden Steinmeier, hemen ardından İstanbul Havalimanı Devlet Konukevi'ne geçti. Steinmeier, İstanbul Havalimanı’ndan saat 12.30’da özel uçakla Gaziantep'e gitti.

Kaynak: İHA