Türk Hair Trans Saç Ekim Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Arap ülkelerinde yaşanan stres nedeniyle saç dökümlesinin arttığını söyledi. Yönetim şekillerinden dolayı baskı altında yaşayan Arap halklarında yaşanan saç dökülmeleri giderek artmaya başladığını belirten Acıkök, "Kellik sayısında süratli bir artış yaşanıyor. Daha önce Amerikan işgali sonrası büyük stres yaşayarak saçları dökülen Irak halkının gözdesiydik. Şimdi de diğer Arap ülkelerinden yoğun talep geliyor" dedi.
Hastalarının büyük çoğunluğunun başta Iraklı olmak üzere Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve diğer Arap ülkelerinden geldiğini belirten Acıkök, şu anda Tunus, Mısır ve Libya gibi ülkelerde de saç dökülmesinin baş gösterdiğini vurguladı. Acıkök, "Arap Baharı denilen durum bu ülkelerden de ülkemize büyük bir hasta transferi oluşmasına neden olacak. Bunun ilk örnekleri de gelmeye başladı. Çünkü son yıllarda Türkiye, sağlık turizminde Araplar'ın gözdesi durumuna geldi. Bunun yanında saç ekiminde ülkemiz son yıllarda söz sahibi konuma geldi" diye konuştu.
Acıkök, yılda 300-350 yabancı turisti Türkiye'de tedavi ettiklerini, bu sayede Türkiye'ye yılda 2.5-3 milyon euro döviz kazandırdıklarını aktardı. Şirketin gelecek yılki hedefi bu rakamı üçe katlamak.
Saç ekiminde Türkiye'deki fiyatların Avrupa'ya göre çok ucuz olduğunu anlatan Handan Acıkök, şöyle konuştu: "Bizim yaptığımız saç ekimininin fiyatları 3-5 bin TL arasında değişirken Avrupa'da benzer tekniklerle yapılan saç ekimi 15 bin euro. Üstelik biz tek seansta bu işi bitiriyoruz. Üstelik 1 hafta da istedikleri yerde bedava konaklama hizmeti veriyoruz. Avrupa'dan başta Almanya olmak üzere İngiltere, Fransa ve Rusya'dan hasta gelmeye başladı."
Editör: Haber Merkezi