A Milli Futbol Takımı’nda Vincenzo Montella ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışı başladı. Shakhtar Donetsk’i çalıştıran Arda Turan’ın adaylar arasında bulunduğu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ukrayna kulübüyle ilk teması kurduğu öne sürüldü.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre Shakhtar Donetsk, 39 yaşındaki teknik direktörle yollarını ayırmaya sıcak bakmadığını TFF’ye iletti. Görüşmelerin devam edebileceği belirtilirken Arda Turan’ın A Milli Takım’ın başına geçeceğine ilişkin resmî bir açıklama yapılmadı.
Shakhtar Donetsk’ten olumsuz yanıt iddiası
Haberde, TFF’nin A Milli Takım’ın teknik direktörlüğü için yerli isimlere öncelik vermeyi değerlendirdiği ve Arda Turan için Shakhtar Donetsk ile temasa geçtiği aktarıldı.
Ukrayna temsilcisinin, takımın başındaki teknik adamı bırakmak istemediğini federasyona bildirdiği öne sürüldü. TFF’nin Arda Turan seçeneğini değerlendirmeyi sürdürdüğü belirtilse de taraflar arasında görüşmelerin hangi aşamada olduğuna ilişkin resmî bir açıklama bulunmuyor.

Arda Turan’ın Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi sürüyor
Teknik direktörlük kariyerine 2023 yılında Eyüpspor’da başlayan Arda Turan, 2023-2024 sezonunda takımı 1. Lig şampiyonluğuna taşıyarak Süper Lig’e yükseltti.
Turan, 2025 yılında Shakhtar Donetsk’in teknik direktörlüğüne getirildi. Kulübün resmî açıklamasına göre sözleşmesi 2027 yazına kadar devam ediyor.
Shakhtar’da ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı
Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk, Ukrayna’da şampiyonluk yaşadı. Takımın bu sezonki lig performansı ve Avrupa kupalarındaki sonuçları da teknik direktörün kariyerindeki gelişmeler arasında yer alıyor.
TFF’nin Arda Turan’ı takımın başına getirmek için resmî bir anlaşmaya vardığına ilişkin açıklama yapılmadı. Bu nedenle millî takımın yeni teknik direktörünün kim olacağı henüz netleşmiş değil.





