Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, etkinliklerin geniş katılımla gerçekleşmesinden ve geleneksel hale gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başkan Önal, yaralı kediye ‘sahiplenme’ çağrısı yaptı Başkan Önal, yaralı kediye ‘sahiplenme’ çağrısı yaptı

Başkan Ergin, 19-21 Nisan tarihleri arasında süren etkinliklerde değerli düşün insanlarının Ayvalıklılarla bir araya geldiğini belirtti. Programın açılışını usta halk müziği sanatçısı Nida Ateş'in Aşık Veysel'in eserlerinden oluşan bir konserle yaptığını dile getirdi.

Resim önizlemesi

Organizasyon kapsamında 20 Nisan'da, gazeteci-yazar Çiğdem Toker, iletişimci-yazar Ayşen Şahin ve Yay-Koop Başkanı Elif Akkaya'nın katılımıyla bir panel düzenlendi. Ayrıca, 21 Nisan'da şair ve yazar Ahmet Ümit'in bir söyleşi gerçekleştirdiği etkinlikler, Ayvalık halkının geniş katılımıyla devam etti.

Resim önizlemesi

Etkinliklerin kapanışı ise "Komünist Osman" adlı belgeselin gösterimi ile yapıldı. Bu etkinliklerin, Köy Enstitüleri'nin önemini hatırlatmanın yanı sıra kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir önem taşıdığı belirtiliyor. Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerin, katılımcılar ve Ayvalık halkı tarafından büyük ilgi gördüğü vurgulanıyor.

Editör: Haber Ekspres