Bakan Gürlek'ten internet gazeteciliği için yasal düzenleme mesajı

Iğdır'da düzenlenen 13. Dijital Medya Çalıştayı'nda konuşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, internet gazeteciliğinin tek çatı altında toplanması gerektiğini söyledi. Gürlek, güncel ihtiyaçlara uygun bir yasal düzenleme konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından düzenlenen çalıştayda, internet medyasının geleceği ve yasal düzenleme ihtiyacı ele alındı.

"Dijital medya tek bir çatı altında toplanmalı"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, internet gazeteciliğinin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini belirterek, güncel ihtiyaçlara göre yeni bir yasa hazırlanmasının gerekli olduğunu söyledi.

Gürlek, TİGAD tarafından hazırlanacak bir yasa çalışmasının Meclis gündemine alınması konusunda destek verebileceklerini ifade etti. Bakan Gürlek, mevzuat çalışmaları konusunda da teknik destek sunabileceklerini belirtti.

TİGAD'dan yasa çalışmasına destek talebi

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel de internet gazeteciliğine yönelik yasa çalışması konusunda daha önce yapılan temaslara değindi.

Geçgel, Adalet Bakanı Gürlek'ten hazırlanan çalışmaya destek vermesini istedi.

Bakan Gurlek Internet Gazeteci 20124894 3597 1 M

"Kimin gerçek haber yaptığı ortaya çıkmalı"

Bakan Gürlek, internet gazeteciliğinin tek çatı altında toplanmasının sektörde birlik ve sorumluluk açısından faydalı olacağını söyledi.

İnternette herkesin haber yapmaya çalıştığını belirten Gürlek, düzenlemeyle kimin gerçek haber yaptığı ve sorumluluk taşıdığı konularının daha belirgin hale gelebileceğini ifade etti.

Gürlek, "Biz üzerimize ne düşerse hazırız yardıma" dedi.

"İnternet basını bir güç haline geldi"

İnternet medyasının gündemi takip etmede önemli bir konuma geldiğini belirten Gürlek, insanların gelişmeleri internet üzerinden anlık olarak takip ettiğini söyledi.

Suikast timindeki Burkay Karatepe silahların yerini gösterdi
Suikast timindeki Burkay Karatepe silahların yerini gösterdi
İçeriği Görüntüle

Gürlek, internet gazeteciliğinin ve internet basınının önemli bir güç haline geldiğini ifade ederek, çalıştayın sektördeki kişiler açısından faydalı olmasını diledi.

Sosyal medya yasası için ekim ayını işaret etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medyadaki dezenformasyon ve bilgi kirliliğine yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını da açıkladı.

Gürlek, sosyal medya yasasında önemli düzenlemeler yapılacağını belirterek, çalışmanın ekim ayında Meclis'e geleceğini söyledi.

Sosyal medyada haberler üzerinden algı oluşturulduğunu, kişilerin birbirlerine yönelik ithamlarda bulunduğunu, özel hayatların ifşa edildiğini ve yalan haberlerin yayıldığını belirten Gürlek, dezenformasyonla mücadeleye dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi