5 mahalleyi kapsayan toplantıda Başkan Selvitopu vatandaşların sorunlarını dinledi ve notlar aldı. Başkan yardımcaları, birim müdürleri ve meclis üyeleri de toplantıda yer alırken Başkan Selvitopu bu toplantıların farklı mahallelerde periyodik olarak devam edeceğini söyledi. Mahalle sakinlerine seslenen Selvitopu,“ Önemli olan kentimize sahip çıkmamız. Teknoloji ve bilimde gelişmelere ayak uydurmak zorundasınız yoksa geride kalırsınız. Teknolojiyi ve bilimi toplum yararına kullanmalıyız. Daha çağdaş bir kent idealimiz var. Halkın yararına,  halkla yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Karabağlar’da hayata geçirdiği sosyal projelerle halkla bütünleşen, halkla güçlü iletişim kuran Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu kez de ilçede mahalle toplantılarına başladı. Daha önce gerçekleştirilen halk günü, muhtarlar toplantısı gibi etkinliklerden sonra bu kez de mahalle toplantıları gündeme geldi.İlk program Mimkent’te,  5 mahallede ikamet eden vatandaşların katıldığı toplantıyla başladı. Başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muammer Akar, Fahrettin Altay, Esentepe, Üçkuyular ve General Kazım Özalp mahallelerinde yaşayan vatandaşlar sorunlarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na ve ekibine iletme fırsatı buldular. Başkan Selvitopu da amaçlarının sorunları yerinde almak olduğunu ve mahallelerde ne tür sorunların bulunduğunu, neleri yapıp yapmadıklarını görmek, değerlendirmek için bu tür toplantıları düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Pazaryeri ve kültür merkezi müjdesi


Üçkuyular pazar yerinin  büyük bir ihtimalle kısa sürede kalkacağını ve yer araştırması yaptıklarını belirten Selvitopu “Biz planlarımıza baktık. Bu bölgede General Kazım Özalp'teki imar planlarında pazaryeri var. Bunu gündemimize aldık. Bina şahsa ait ve meclisten de geçti. Kamulaştırmasını yapıp  daha sonra yapımına başlayacağız” dedi. Bu bölgede Kültür merkezi ve toplantı salonu olmadığına da dikkat çeken Başkan Selvitopu mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mimkent'te spor tesisi olduğunu, buraya nikah salonu, toplantı ve aktivite merkezini yine Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacakları müjdesini verdi.

Çağdaş kent idealimiz var


Sevgi yolu ile ilgili 52 adet sokakta çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu ilçede yaşayan vatandaşların daha iyi ortamda yaşamaları için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:  “Yaptığımız çalışmaların dışında ayrıca parkları yenileştirme, iyileştirme ve daha çağdaş hale getirme hedefimiz var. Bizler yerel yönetim olarak hizmete odaklanmak ve insanların daha iyi ortamda yaşamasını sağlamak zorundayız. Önemli olan kentimize sahip çıkmamız, teknoloji ve bilimde gelişmelere ayak uydurmanızdır. Teknoloji ve bilimi toplum yararına kullanmalıyız. Daha çağdaş bir kent idealimiz var. Halkın yararına, halkla yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Vatandaşlar da bu tür toplantıları son derece yararlı bulduklarını belirterek Başkan Muhittin Selvitopu ve ekibine teşekkür ettiler.
Editör: Haber Merkezi