CHP'de Baykal'ın istifasıyla yaşanan depremin yankıları sürüyor. 64 il başkanı istifaya karşı çıkarken, canlı gaste'ye dün akşam konuşan 13 il başkanı da Deniz Baykal'ın geri dönmesini istediklerini söyledi.

Bugün ise CHP örgütlerinde hareketlilik var. CHP'li İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve gençlik kollarının bazı üyeleri sabah saatlerinde Ankara'da Baykal'ın evinin önüne geldi.

Zengin ve Maltepe Gençlik Kolları üyeleri, Baykal'a destek için çadır kurdular ve Baykal'ın genel başkanlığa dönmesi için açlık grevine başladılar.

CHP Lideri Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu açıklaması | "Çok kıymetli bir isimdir..." CHP Lideri Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu açıklaması | "Çok kıymetli bir isimdir..."

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, sonuna kadar Baykal'ın arkasında olduklarını söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine Zengin, telefonla görüştüğü Baykal'ın kurultayda aday olup olmama konusundaki görüşünün "halkımız isterse oradayız" şeklinde olduğunu bildirdi. Zengin, ''Büyük olasılıkla bütün kurultay delegelerimiz kurultayda kendisini aday gösterecek. O şekilde kendisini ne kadar sevdiğimizi göstereceğiz'' dedi.

Zengin, başta gençlik ve kadın kolları örgütleri olmak üzere parti teşkilatlarının akın akın Ankara'ya geleceklerini söyledi.

ÖRGÜT EYLEM KOYDU
Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifası, partinin yeni bir liderle mi yoksa yine Baykal’la mı yola devam edeceği sorusunu gündeme getirdi. Baykal’ın, istifanın hemen ardından bu ay içindeki kurultayda aday olmayacağı, partinin genel saymanı Mustafa Özyürek tarafından açıklandı.

Baykal’ın kararını bit televizyon stüdyosunda duygulanarak izleyen İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, örgütlerin istifaya bakışıyla ilgili ilk değerlendirmeyi, "Şimdi kendisine düşen en büyük görev, bize abilik ve babalık yapmasıdır. İstifa ettim, gittim demekle olmaz. Büyük emeği vardır. Nice şantajlarla karşı karışıya kaldık. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var" şeklinde yaptı.

Editör: Haber Merkezi