Türkiye'nin başarılı eğitim kurumlarından olan Uşak Üniversitesi, yine adından söz ettirecek bir projeye imza attı.

Daha önce zihinsel yetersiz gençlere yönelik "Inorchestra" adlı üç yıllık AB projesini başarıyla tamamlayan üniversite, yeni bir proje daha almayı başardı.

Uşak Üniversitesinin ACT- ABLE projesi 49 projeyi geride bırakarak 98/100 puan aldı.

İtalya- İspanya ve Türkiye ortaklığındaki projede ülkemizi Uşak Üniversitesi temsil edecek.

İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Meral Özçınar koordinatörlüğünde yürütülecek "ACT-ABLE adlı proje yine zihinsel yetersizlik yaşayan bireyleri kapsayacak.

Proje kapsamında tiyatro ve sinema terapi yöntemi olarak kullanılacak bu yolla zihinsel yetersiz gençlerin eğitimi sağlanacak.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığının desteğiyle yürütülecek proje 2 yıl sürecek, projede alanında başarılı uzmanlar ve eğitmenler de yer alacak.

Proje Kapsamında zihinsel yetersiz gençlerden oluşan ekip Türkiye, İspanya ve İtalya'da oyunlar sahneleyecek.

Modernize ediliyor

ÇMK, 1941 yılında yürürlüğe girmiş olan 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunla, bu tarihten itibaren tarım alanlarında emniyet ve asayişin sağlanması amacıyla kurulup, faaliyetlerine devam eden kurum yeni yönetimiyle İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde modernize edilmeye başlandı.

Kurum başkanlığına atanan Sami Seymen ilk altı ayda yaşanan süreçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Sami Seymen, ''Göreve başladığımız günden itibaren hatalı işleyişler, kurumun borçları, başkanlık binamızın yer konusuyla ilgili belirsizliğin gibi konularla ilgili hızlı bir başlangıç yaparak, bugün geldiğimiz noktada çok daha aktif, modernize olmuş, çağın gerekliliklerine ve üye çiftçilerin beklentilerine en uygun şekilde cevap verebilecek konuma ulaştırmayı başardık.

Yaptığımız çalışmaların başında kurumun kanayan yarası olan dış borçlanma ve borçların kapatılması yönündeki çalışmalarda büyük mesafeler kaydettik.

Başkanlığımızın geçmişteki ve gelecekteki finans konularında yeminli mali müşavir desteğiyle detaylı inceleme başlattık. Hizmet binamızda üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek adına önce yer temini daha sonrada başkanlığımızın demir başlarında yenilemeye giderek atıl görüntüden kurtardık.' dedi.

'Kapımız hala açık!'

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Müzakereleri Temsilci Yardımcısı Wang Shouwen, ABD'li şirketlerin Çin'de yatırımları artırmaya ve Çin'in kalkınmasının getirilerinden faydalanmaya devam etmelerini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Wang, ABD-Çin Ticaret Konseyi'nin bazı yönetim kurulu üyeleriyle video konferans düzenledi. Konferansta iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler, Çin'deki ticaret ortamı, Çin'in dışa açılmayı genişletmesi ve ABD'li şirketlerin ilgi alanları ele alındı.

 Wang Shouwen, Covid-19 pandemisi ve ikili ekonomik ve ticari ilişkilerdeki gerginliğe karşı Çin'in samimiyet gösterip 1. faz ticaret anlaşmasını hayata geçirdiğini hatırlattı.

İhtiyaca cevap verecek

Medikal cihaz sektöründe faaliyet gösteren Cemil Has Medikal Ltd. Şti., yeni ürünleri Salutem Plus Medikal Ozon Cihazı'nı piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Covid-19 tedavisinde ozon gazına yer verilmesinin ardından cihazlarında gerekli değişiklikleri yaptıklarının altını çizen Cemil Has Medikal Ltd. Şti. Genel Müdürü Cemil Has, ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldıklarını dile getirdi.

DİP EKSPRES

Suyun peşinde

Cora İletişim'den Diyana Bıçakçı, Finish iş birliğiyle hazırlanan National Geographic belgeseli '25 Litre: Suyun Peşinde' nin izleyiciyle buluşuyor.  İlk kez 20 Eylül Pazar günü saat 18:15'te yayınlanacak yapım, Finish'in 'Yarının Suyu' hareketindeki en önemli kilometre taşlarından biri.

Su kaynaklarımızı koruma, bireysel su tüketimi ve alınabilecek önlemler gibi konuları yeniden değerlendiren '25 Litre: Suyun Peşinde' belgeselinde müzisyen Gökhan Özoğuz ve oyuncu Taner Ölmez de uzmanlara eşlik ediyor.

FOX ekranlarında ilk kez  20 Eylül Pazar günü saat 18:15'te yayınlanacak yapım, Finish'in "Yarının Suyu" hareketindeki en önemli kilometre taşlarından biri.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan ve 25 milyondan fazla izleyiciyle buluşan "25 Litre" belgeselinin devamı niteliğindeki "25 Litre: Suyun Peşinde" belgeseli, tüm dünyadaki su kısıtı riskine bir kez daha dikkat çekiyor.