İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu kimdir? kaç yaşında? nereli? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu kimdir? kaç yaşında? nereli?

Yıldırım, Hilton Oteli'nde gerçekleştiren "Ulaşımda, İletişimde Engellilerin Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu" sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kasetin yayından kaldırılması için bakanlık olarak neler yapıldığını sorması ve "Baykal'ın hükümeti suçladığını" ifade etmesi üzerine Yıldırım, şunları söyledi: "O çok uzun bir şey, şu anda konu da yargıda. Bildiğiniz gibi yargı gerekli işlemleri yapıyor ama olayın meydana geldiği andan itibaren zannediyorum saat 01.00 civarındaydı, Genel Kurulda Meclis'te beraberdik sayın Başbakanımız hemen bu konuda gereken neyse onun yapılması yönünde talimat vermişlerdir. İlgili arkadaşlarım, TİB Başkanı, telekomünikasyon, internetten sorumlu arkadaşlarımızı harekete geçirdik. Tüm yasal imkanlar sonuna kadar kullanılarak bu yayının sitelerden çıkarılması için çalışmalar başlatıldı. Nitekim ilk görüldüğü siteden 15 dakika içinde çıkarılması gerçekleştirildi. Diğer sitelerle ilgili de, bunların bir kısmı yurt içi, yurt dışı kaynaklı, gün boyunca da devam ettirildi. (Cebinden çıkardığı listeyi göstererek) Elimde de uzunca da bir liste var, bu sitelerden çıkarıldı. Yasal işlemler devam ediyor. Biz hükümet olarak yapılması gereken, olayın ilk anından beri, her şeyin yapıldığından eminiz. Bu konuda da rahatım. O bakımdan biz doğrusu teşekkür beklerdik."

Yıldırım, bu görüntülerin internet sitelerine kimin tarafından yüklendiğine yönelik bir soruya da "Bundan sonrası yargı sürecinde devam ediyor. Biz yapılması gerekeni yaptık. Bundan sonra yargının işi"yanıtını verdi.
Başka bir gazetecinin "Kasetin internet ortamında yayımlanmasının profesyonel bir çalışma olduğunu" belirtmesi üzerine Bakan Yıldırım, "Ben o detaylara girmem. Dediğim gibi olay şu an yargıdadır ve yargı gereğini yapacaktır. Hem savcılık kanalıyla hem TİB, biliyorsunuz 5651 Sayılı Kanun kapsamında TCK kapsamında gerekli kovuşturma, soruşturmaları devam ediyor. Bu aşamada başka bir şey söylemenin çok bir anlamı yok" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım bu konuda düzenleme yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruyu da şöyle yanıtladı: "İnternet önemli bir araç. İnternet bir çok yönden hayatımızı kolaylaştırıyor. İşimizi yapıyoruz ama bunun kötüye kullanılması da bazı sorunları beraberinde getiriyor. Başından beri hep buna dikkat çekiyoruz. Çocukların korunmasına yönelik düzenlemeyi yaparken de hassasiyetimiz bu idi. Burada konunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı ama bir şey anlaşılıyor ki bu cezalar daha caydırıcı olmak zorunda. O bakımdan da Adalet Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyoruz. Hem cezaların caydırıcılığının artırılması hem de burada müştekinin korunmasına yönelik tedbirlerin daha da geliştirilebilmesine yönelik çalışma yapıyoruz.
Bu konuda sadece ulusal düzeyde çalışma yapmak, düzenleme yapmak yetmez. İnternet sınırlar aşan, küresel bir alt yapıdır. Dolayısıyla başka ülkeler, başka servis sağlayıcılardan kaynaklanan bu tür faaliyetlerle mücadele etmek için uluslararası organizasyonlarla birlikte hareket edilmesi, onlarla bilgi paylaşımı sağlanması gerekiyor. O yüzden de Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesi'ne üye olma sürecini başlattık. Daha önce başlatılmıştı bu olayla ilgisi yok. Bunu yapmazsak doğrusu bilgiye erişimde zorluk çekiyoruz. Uluslararası konvansiyon çerçevesinde değilseniz o zaman mücadelede de gerekli işbirliğini sağlamak zor olur."
Bir gazetecinin Baykal'ın siyasete geri dönüp dönmeyeceği yönündeki tahminini sorması üzerine Yıldırım, bu soruyu cevapsız bıraktı.

Editör: Haber Merkezi