Bornova Belediyesi, afetlere karşı hazırlık ve müdahale süreçlerini güçlendirmek amacıyla Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) ile önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. Törene Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve BORAK Genel Başkanı İrem Demircan katıldı.

Bornova'da Afetlere Karşı Güç Birliği Belediye Ve Borak İşbirliği Protokolü (3)

Afetlere karşı birlikte güçleniyoruz

Bornova Belediyesi ve BORAK arasında imzalanan işbirliği protokolü, afetlere hazırlık ve müdahale süreçlerinde işbirliği yapılmasını hedefliyor. Protokol kapsamında, AFAD yetkililerinin de katılımıyla eğitimler ve tatbikatlar düzenlenecek. Belediyenin sağlayacağı teknik destek ve ekipman temini, afet müdahale kapasitesini artıracak.

Başkan Eşki: “Afetler Türkiye için beka sorunu”

Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, doğal afetlerin Türkiye için bir beka sorunu olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza çalışmanın önemine dikkat çekti. Başkan Eşki, Bornova'da bir K9 arama kurtarma köpekleri eğitim çiftliği kurmayı planladıklarını ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüleceğini açıkladı.

Demircan: "Dirençli bir bornova için işbirliği"

BORAK Genel Başkanı İrem Demircan ise bu işbirliğinin, Bornova’da afetlere karşı direnci artıracağını vurguladı. Demircan, “Bornova Belediyesi ile daha güçlü bir afet hazırlığı süreci başlattık” ifadelerini kullanarak, Başkan Eşki'ye teşekkür etti.

Karşıyaka’da afetlere karşı gönüllü seferberliği büyüyor
Karşıyaka’da afetlere karşı gönüllü seferberliği büyüyor
İçeriği Görüntüle

Bornova'da Afetlere Karşı Güç Birliği Belediye Ve Borak İşbirliği Protokolü (2)

Protokolün kapsamı

Bu protokolle, afet ve acil durum yönetimi, eğitim, tatbikat ve projelerde Bornova Belediyesi ve BORAK arasında yakın işbirliği yapılacak. Ayrıca, K9 arama kurtarma köpeklerinin eğitimi ve sağlık hizmetleri Bornova Belediyesi tarafından karşılanacak.

Muhabir: Yasin Çetin