Sergide, Bornova'nın geçmişini günümüz perspektifinden gören fotoğraflar yer aldı. Kursiyerler, "iğne deliği fotoğrafçılığı" metodu kullanarak çekimlerini gerçekleştirdiler. Bu metotta, kibrit kutusuna bir iğne yardımıyla delik açılarak film şeridinin bu deliğin önünden geçtiği bir mekanizma oluşturuluyor ve basit bir fotoğraf makinesi elde ediliyor. Kursiyerler, aynı yöntemi dijital fotoğraf makinelerinin objektiflerini çıkararak da kullanarak fotoğraflarını çektiler. Bu yöntemle geçmiş perspektiften bugüne bakmayı amaçlayan kursiyerler, fotoğrafın köklü geçmişine vurgu yapmayı hedeflediler.

FOTOĞRAFIN GEÇMİŞİ 200 YILLIK

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, fotoğrafın 200 yıllık bir geçmişinin olduğunu vurgulayarak, “Bu sergi bize fotoğrafın ne kadar değerli olduğunu, hayatımızda ne kadar geniş bir yer kapladığını düşündürüyor. Fotoğraf sanatının geçmişini de bize hatırlatarak Bornova’yı farklı bir bakış açısıyla görmemizi sağlayan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” Şeklinde konuştu.

Fotoğraf eğitmeni Mert Çakır, proje kapsamında kursiyerlerin Bornova'nın sokaklarını, binalarını, doğasını ve insanlarını keşfederken, aynı zamanda fotoğraf sanatının gücünü deneyimlediklerini söyledi.

Sokaklar Karnaval Alanına Çevrildi Sokaklar Karnaval Alanına Çevrildi

Muhabir: HABER MERKEZİ