Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinlikte renkli anlara sahne oldu ve roman havası da oynadı. Başkan Eşki, "Her günümüz ve gecemiz böyle neşe içinde geçsin" dileğiyle tüm dünya için barış temennisinde bulundu.

Bornovalılar, Hıdırellez coşkusunu Bornova Belediyesi'nin Büyükpark'ta düzenlediği şenlikte doyasıya yaşadı. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Roman sanatçıların coşkulu müzik performansları unutulmaz anlar yaşattı.

Başkan Ömer Eşki, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hızır İlyas Bayramınız, Hıdırellez kutlu olsun. Bornovalılar eğlenmeyi bilir. Bu gece yaşadığımız coşkuyla tüm İzmir'e bunu kanıtladınız, 'Hıdırellez Bornova'da kutlanır' dedirttiniz. Bunun için başta sizler olmak üzere organizasyonun düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan Bornova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne, değerli meclis üyemiz Göksel Ceviz'e ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çiğli'de sağlıklı beslenme semineri sporseverleri buluşturdu Çiğli'de sağlıklı beslenme semineri sporseverleri buluşturdu

Başkan Eşki, barış ve dostluk mesajı vererek, "Umarım her günümüz, her gecemiz böyle güzel geçer. Amacımız çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak. İnsanların barış içinde yaşadığı, savaşların olmadığı bir dünyayı ancak böylesi zamanlarda birlikte olup kenetlenerek inşa edebiliriz. Bu anlamda kan gölüne dönen dünyada bir huzur adası olarak Cumhuriyeti kuran ve bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk'e teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Atatürk ilke ve devrimleri" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Eşki, Kayadibi köyünde düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği'ne de katılarak, imece usulü hazırlanan köy yemekleriyle birlikte halay çekti ve coşkuya ortak oldu.

Kaynak: BÜLTEN