İZTO Meclis Üyeleri Foça Belediye Başkanı Fıçı'ya Veda Ediyor İZTO Meclis Üyeleri Foça Belediye Başkanı Fıçı'ya Veda Ediyor

Müdürlük, bir yıldan bu yana "Risk Odaklı Denetim Modeli" kapsamında şehirdeki tıp merkezleri, hastane ve eczanelere yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar yürütülürken gelen ihbar mektubu doğrultusunda harekete geçen ekipler, bir apartmanın çatı katında polisle birlikte yaptıkları arama sonucu 50 koli ilaç ele geçirdi. SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, en pahalı ilaçların satıldığı eczaneleri, "risk teşkil eden" olarak tanımladıklarını, bu çerçevede Gültepe semtindeki bir eczanenin incelemeye alındığını belirtti. Keskin, "İnceleme devam ederken gelen bir ihbar mektubunu da değerlendirdik ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Mektupta açık adresi yazılan bir apartmanın çatı katında, koliler içinde ilaçlar olduğu bilgisini aldık." dedi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte savcılıktan alınan izinle söz konusu adreste arama yapıldığını aktaran Keskin, "Binanın çatı katında 50 koli ilaç bulundu. Barkodları okuttuğumuzda, sigortalılarımıza verilmiş gibi görünen ve kurumumuza fatura edilen ilaçlar olduğunu tespit ettik." şeklinde konuştu. Ele geçirilen ilaçların satıldığı yerin, Gültepe'de incelemeye aldıkları eczane olduğunu vurgulayan SGK İl Müdürü Keskin, "Eczanede yapılan aramada, içinde paketlenmeye hazır ilaçların bulunduğu altı çuval daha bulundu." dedi. Bu ilaçların aile hekimleri tarafından reçeteye yazıldığını, incelemenin çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

Ele geçirilen ilaçların sayımının yapıldığını belirten Mustafa Keskin, şunları kaydetti: "Tahminlerimize göre 1 milyon lira civarında kurum zararı var. Bu ilaçları hangi doktorların yazdığıyla ilgili çalışmalarımızı da genişletiyoruz. Hem doktor hem eczane bağlamında incelemelerimiz devam ediyor. Eczaneyle ilgili incelememizi tamamlayıp tespit ettiğimiz konular rapora döküldüğünde sözleşmemizi feshedeceğiz ve sorumluların ağır cezada yargılanması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. İlaçlar ele geçirilmemiş olsa ya kayıt dışı satılacak ya da yurt dışına gönderilecekti."

Operasyonda gözaltına alınan eczane çalışanlarından M.U., M.U. ve S.A. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi