CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının ardından düzenlenen "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı" programı, Genel Başkan Özgür Özel'in konuşmasıyla sona erdi. Özel, belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulundu.

Ozel Den Erken Secim Aciklamasi Boyle Giderlerse 331210 News BigCHP'nin Seçim Başarısı

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olarak çıkan CHP, 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 belde belediyesinin yönetimini kazandı.

Çalıştay Programı

Seçim başarısının ardından CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı" programının ikinci günü, 408 belediye başkanının katılımıyla gerçekleşti. Özel'in konuşmasıyla başlayan program, belediye başkanlarının deneyimlerini paylaştığı sunumlarla devam etti.

Belediye Başkanlarının Sunumları

Program kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şeffaf ve sosyal belediyecilik konularında tecrübelerini paylaştı.

Tarihi Erdoğan-Özel görüşmesinde dikkat çeken detaylar Tarihi Erdoğan-Özel görüşmesinde dikkat çeken detaylar

Özel'in Uyarıları

Programın sonunda Genel Sekreter Selin Sayek Böke, çalıştay kapanış bildirgesini sundu. Bildirgenin değerlendirilmesi için MYK toplantısı yapılmasına karar verildi. Özel'in kapanış konuşması ise yaklaşık 1.5 saat sürdü. Konuşma basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Özel 6Hedef 2028, Tüm Gücümüzle Çalışacağız

Çalıştayın kinci gününde; belediye başkanlarına popülizmden uzak olmaları çağrısı yapıldı. 

Belediye başkanlarının genel siyasete karışmamaları ve kapsayıcı olmaları istendi. Hata yapmadan iktidara gitmenin yolunun diğer belediye başkanlarıyla koordineli çalışmak olduğu vurgusu yapıldı. Çalıştayın bugünkü mesajı da “Hedef 2028, tüm gücümüzle çalışacağız” oldu.

CHP lideri Özel, “Bu bir zafer değil sorumluluk. Bu sorumluluğu yerine getirecek olan sizlersiniz. Belediye başkanları herkese eşit mesafede olursa kampanya sürecinde söylediklerimiz hayata geçmiş olur. Asıl mücadele tüm toplumu kapsayacak işler yaparak hem kente hem vatandaşlara hizmet vermek” dedi.

Özel

Özel, ayrıca yapılanın bir kamu hizmeti olduğu bilincinin unutulmaması, mali disiplinin sağlanması, toplumun kesimleri arasında ayrım yapılmaması uyarılarında bulundu. Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun geçmiş dönem projelerinden örnekler verdi.

Özgür Özel, belediye başkanları arasında kurulması gereken bir ahenk olduğunu, bu yolla iyi örneklerin yayılmasının kolay olacağının altını çizdi. Kamuoyunda kabul gören projelerin diğer belediyelerde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Özel, iletişim ağlarının kurulması ve organize edilmesine de dikkati çekti.

Editör: Nurican ALBAYRAK