Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde yasa dışı kenevir ekimi iddiasıyla yürütülen soruşturmada, CHP Çüngüş İlçe Başkanı Seyit Akdağ ile oğlu Zülfikar Akdağ hakkında operasyon düzenlendi.
Foto kapan görüntüleriyle elde edilen deliller doğrultusunda yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, 10 kök kenevir bitkisi ve 14 tohum yatağı ele geçirildi.
Baba ve oğul, ifadelerinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve belirlenen yerlere başvurma şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.
FOTO KAPANLA TAKİP YAPILDI
Çüngüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Çüngüş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri istihbari bilgiler doğrultusunda harekete geçti.
Çüngüş Kaymakamlığının oluru doğrultusunda Elyos Mahallesi Kurtini mevkisindeki ormanlık alana foto kapan cihazları yerleştirildi.
Yapılan takipte bölgede yasa dışı kenevir ekimi yapıldığı, ekili alanın sulandığı ve bakımının sürdürüldüğüne ilişkin iz ve emareler tespit edildi.
FAALİYETLERİN BABA VE OĞUL TARAFINDAN YAPILDIĞI DEĞERLENDİRİLDİ
Foto kapan görüntülerinin incelenmesinin ardından faaliyetlerin bölgede arıcılık yaptığı belirtilen CHP Çüngüş İlçe Başkanı Seyit Akdağ ile oğlu Zülfikar Akdağ tarafından gerçekleştirildiği değerlendirildi.
Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında arama kararı alındı.
EV VE ARAÇTA RUHSATSIZ SİLAHLAR BULUNDU
Çüngüş Sulh Ceza Hâkimliğinin arama kararı doğrultusunda şüphelilerin evi ve aracında arama yapıldı.
Aramalarda 1 adet 7,65 milimetre çapında ruhsatsız Astra marka tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 38 fişek ve 2 şarjör ele geçirildi.

ORMANLIK ALANDA KENEVİR TESPİT EDİLDİ
Ormanlık alanda yapılan incelemelerde 10 kök kenevir bitkisi ile 14 tohum yatağı tespit edildi.
Yasa dışı ekim yapılan alanın kolay bulunabilmesi amacıyla ağaçlara asıldığı değerlendirilen 3 poşet ile otların arasına gizlenmiş 4 su bidonuna da kriminal inceleme yapılmak üzere el konuldu.
Şüpheliler gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı.
SEYİT AKDAĞ SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Seyit Akdağ, savcılık ifadesinde kenevir bitkilerini oğlunun ektiğini, kendisinin olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi.
Evinde bulunan ruhsatsız tabancanın yaklaşık 20 yıl önce hayatını kaybeden babasından kaldığını belirten Akdağ, silahı evden hiç çıkarmadığını ve arama sırasında kendi rızasıyla kolluk kuvvetlerine teslim ettiğini ifade etti.
ZÜLFİKAR AKDAĞ KİŞİSEL KULLANIM İÇİN EKTİĞİNİ SÖYLEDİ
Zülfikar Akdağ ise savcılık ifadesinde kenevirleri kişisel kullanımı amacıyla ektiğini beyan etti.
Babasının ekim faaliyetleriyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
İKİ ŞÜPHELİYE ADLİ KONTROL
Başsavcılık, Seyit Akdağ hakkında ele geçirilen silah ve mühimmatın niteliğini ve silahı taşıdığına ilişkin delil bulunmamasını dikkate alarak adli kontrol uygulanmasını talep etti.
Zülfikar Akdağ hakkında ise ele geçirilen 10 kök kenevirin ticaret amacıyla değil, kişisel kullanım için ekildiğine yönelik beyan ve dosyadaki deliller doğrultusunda aynı tedbirler istendi.
Çüngüş Sulh Ceza Hâkimliği, her iki şüpheli hakkında yurt dışına çıkamama ve belirlenen yerlere başvurma şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

