Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş Gündoğdu ve Çiğli Kadın Kolları Başkanı Şirinşah Küçükşahin ile yönetim kurulu üyelerini il başkanlığında ağırladı. İzmir'de siyasi değişimlerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşen buluşmada, kadınların örgütlü mücadelesi ve yerel siyasette yaşanan gelişmeler ele alındı.
CHP Karşıyaka ve Çiğli Kadın Kolları başkanları ile yönetimlerinin ziyaretinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçişlerinin gölgesinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Görüşmede yaşanan hayal kırıklıklarına rağmen örgütlü mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı.
Nilay Kökkılınç: Örgütlü kadın gücüyle yolumuza devam ediyoruz
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka ve Çiğli kadın kollarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kadın örgütlerinin sahadaki çalışmalarının önemine dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşünde örgütlü kadın gücünün belirleyici olduğunu vurgulayan Kökkılınç, yerel örgütlenme çalışmalarının değerlendirildiği buluşmanın son derece verimli geçtiğini belirtti.
Kökkılınç, kadın kolları başkanları ve yönetimlerine ziyaretleri, dayanışmaları ve örgütsel çalışmalara sundukları katkılar nedeniyle teşekkür etti.
Şirinşah Küçükşahin: Çiğli'de büyük bir hayal kırıklığı yaşadık, ancak pes etmeyeceğiz
CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanı Şirinşah Küçükşahin, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçişinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
2024 yerel seçimlerinde CHP'den seçilen belediye başkanının siyasi tercihini değiştirmesinin, kendisi ve örgütü açısından büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Küçükşahin, bu gelişmenin yıllardır emek veren partililerin kararlılığını ortadan kaldırmayacağını ifade etti.
Küçükşahin, seçim dönemlerinde kapı kapı dolaşan, vatandaşların sorunlarını dinleyen ve partisinin başarısı için çalışan kadınların emeğinin önemine dikkat çekti.
Yaşanan üzüntüye rağmen Çiğli kadın örgütünün çalışmalarını sürdüreceğini belirten Küçükşahin, kişilerden bağımsız olarak örgütün varlığını, dayanışmasını ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığını koruyacağını vurguladı.
Dilek Köktaş Gündoğdu: Atatürk'ün yıllar önce yaptığı uyarı bugün bir kez daha anlam kazandı
CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş Gündoğdu ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişinin yarattığı üzüntüye dikkat çekti.
İzmir'in Cumhuriyet tarihi ve demokrasi kültürü açısından taşıdığı öneme değinen Gündoğdu, yaşanan gelişmelerin kendilerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki tarihi sözlerini hatırlattığını belirtti.
Gündoğdu, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki şu sözleri aktardı:
“İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve hâricî bedhahların olacaktır.”
Gündoğdu, Atatürk'ün bu uyarısının yalnızca geçmişe ait olmadığını, Cumhuriyetin değerlerini koruma sorumluluğunun her dönemde devam ettiğini ifade etti.
Siyasi makamların geçici, halka karşı sorumluluğun ise kalıcı olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, sandıkta ortaya konulan seçmen iradesi ile siyasi temsil arasındaki güven ilişkisinin önemini vurguladı.
Yaşanan gelişmelerin kendilerinde derin bir üzüntü yarattığını ancak mücadele kararlılıklarını değiştirmediğini belirten Gündoğdu, Karşıyaka'dan başlayarak kadınların dayanışmasını güçlendirmeye ve Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek kuşaklara taşımaya devam edeceklerini ifade etti.
Üç başkandan ortak mesaj: Mücadele ve dayanışma sürecek
Ziyarette İzmir'in siyasi gündeminin yanı sıra mahalle örgütlenmeleri, kadınlarla doğrudan iletişim kurulması ve saha faaliyetlerinin geliştirilmesi konuları da değerlendirildi.
Kadın kolları yöneticileri, yaşanan siyasi değişimlerin ardından örgütsel dayanışmanın korunmasının ve vatandaşlarla kurulan bağın güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığında gerçekleşen buluşma, kadınların siyasetteki etkinliğini artırma, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkma ve örgütlü çalışmaları sürdürme kararlılığıyla sona erdi.
Buluşmanın öne çıkan mesajı ise kişilerin siyasi tercihleri değişse de Cumhuriyet değerlerine bağlılığın ve kadınların örgütlü mücadelesinin devam edeceği oldu.





