CHP Lideri Özgür Özel'den Erken Seçim Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV'de canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından erken seçim ihtimaline ilişkin dikkat çekici sözler sarf etti.

CHP lideri Özel, "Sarayla ittifak olmaz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek CHP lideri Özel, "Sarayla ittifak olmaz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek

Halka 'Yerel Halk' Demesine Tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in halka 'yerel halk' demesine tepki gösteren Özel, bu tavrın AKP'nin kibirli ve halktan kopuk duruşunu yansıttığını ifade etti. Özel, Türkiye'deki insanların tebaa olarak görülmesini eleştirerek, bu yaklaşımın tam bir saray mantığı olduğunu vurguladı.

Seçim Sonuçları ve CHP Başarısı

Özel, "Seçimi CHP kazandı" eleştirilerine de yanıt vererek, başarıyı sadece CHP'ye değil, millete mal etti. Milletin sarı kart gösterdiğini belirtti ve kazananın millet olduğunu vurguladı.

Erken Seçim İhtimali

Erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, 31 Mart seçim sonuçlarının ardından bir erken seçim tartışması başlatmayacağını ancak emeklilerin ve gençlerin taleplerinin dikkate alınmaması halinde milletin erken seçim istemesi durumunda buna destek vereceğini ifade etti. Özel, "Böyle giderlerse yakın" diyerek, erken seçim ihtimalini gündeme getirdi.

Özel'in Erdoğan İle Görüşme İsteği

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtti ve görüşmenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendilerinin ortak kararlar aldığını ve genel başkanların görüşlerini alacaklarını söyledi. Bu doğrultuda, Erdoğan'la yapılacak görüşmenin detayları üzerinde titizlikle duracaklarını ifade etti.

Editör: Nurican ALBAYRAK