CHP Lideri Özgür Özel | O barikatı ilk seçimi kazanarak aşacağım CHP Lideri Özgür Özel | O barikatı ilk seçimi kazanarak aşacağım

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın grup başkanvekili adayı olduğu seçim sonucunda Ankara Milletvekili Murat Emir seçilmişti. Kılıç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Adaylığım Partiye Güç Katma ve Kadın Temsiliyeti İçindir"

Kılıç, açıklamasında adaylığının partiye güç katma ve kadın temsiliyetini sağlama amacıyla olduğunu belirterek, "Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim. 25 yıllık siyasi hayatımda kadınların korunarak değil mücadele ederek var olması gerektiğini savundum." ifadelerini kullandı.

"Kadın ve Gençlik Temalı Siyaset Anlayışını Parlamento Kanalıyla Yansıtmak İstiyorum"

Kılıç, sözlerine devamında adaylığının, toplumda güneşten önce uyanan kadınların haklarını daha yüksek sesle dile getirme amacını taşıdığını vurgulayarak, "Benim de adaylığım ilhamını toplumumuzda güneşten önce uyanan kadınların tüm haklarını daha yüksek sesle dile getirme ve yerel seçim boyunca meydanlarda vurguladığımız kadın ve gençlik temalı siyaset anlayışını parlamento kanalıyla; parti içinden ülke geneline uzanan bütünleştirici ve kucaklayıcı bir anlayıştan almıştır." dedi.

"Tüm Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum"

Son olarak, sürece katkı koyan tüm arkadaşlarına teşekkür eden Kılıç, seçilen arkadaşına başarılar dilediğini belirtti.

Editör: Nurican ALBAYRAK