Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı. Bu özel günde hayata anlam katan eğitimcilerle bu anı paylaşmanın çok değerli olduğunu belirterek teşekkür etti.

Özgürlük ve Eşitlik Vurgusu

Kadın bir belediye başkanı olarak Karabağlar’daki vatandaşların destek ve güveniyle bu unvanı almanın değerli olduğunu ifade eden Kınay, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve her bir vatandaşın eşit olduğu, kimsenin öteki olmadığı bir ortamın önemini vurguladı. Köy Enstitüleri'nin, eşitlik, özgürlük ve laiklik gibi değerlerin temsilcisi olduğunu belirten Kınay, bu enstitülerin Türkiye için aydınlık, eşitlik ve özgürlük demek olduğunu ifade etti.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Muhtarlarla Toplantı Gerçekleştirdi Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Muhtarlarla Toplantı Gerçekleştirdi

Aydınlık Gelecek İçin Çalışma Kararlılığı

Kınay, Köy Enstitüleri'nin açtığı yolda, herkes için fırsat eşitliği yaratmayı amaçladıklarını ve bu değerlerin Cumhuriyet'in temel değerleriyle uyumlu olduğunu vurguladı. Aydınlık bir gelecek için özgürlük, eşitlik ve laiklik ilkelerini koruyarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Editör: Nurican ALBAYRAK