Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, SONSÖZ TV'de Urla'nın 4,5 yıllık kayyum dönemini değerlendirdi.

Kayyum Dönemi Eleştirisi

Başkan Balkan, devlet imkanlarının ellerinde olmasına rağmen kayyum döneminde rutin işler dışında ilçeye herhangi bir yatırım yapılmadığını belirtti.

Kayıp Dönemi İfadesi

Başkan Balkan, kayyum dönemini "kayıp dönemi" olarak nitelendirerek, sürecin ilçenin gelişimi ve iyileşmesi açısından kayıp bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.

Usulsüzlük İddiaları

Balkan, kayyum döneminde birçok personel alımı yapıldığını ve bunların usulsüz olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Usulsüz şekilde işe alınan personelle ilgili gerekli adımların atılacağını bildirdi.

“Yapılmayanı yapacağım”

Urla Belediyesi’nin kayyum dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Balkan, “Urla, 4,5 yıl boyunca kayyum tarafından, bürokrasi tarafından yönetildi. Kayyum dönemi, kayıp dönemdi. Seçilmiş belediye başkanının ortaya koyacağı hizmetlerle, atanmış bir bürokratın yapacağı hizmetler arasında tabii ki farklar vardır.  Bürokrasinin elverdiği şeyleri yapmak, belediye başkanlığı yapmak değildir. Seçimlerde halkımız tepkisini gösterdi, iradesini ortaya koydu. Kayyum sürecinde yapılmayan yatırımları yapacağız. Urla Belediyesi’nin bugün 200 milyon liranın üzerinde borcu var. Birimlerde bazı değişikler olacak, şemada değişiklik yapılacak. Biz bankamatik memuru istemiyoruz. İnsanların ödediği vergilerle çalışan, kazandığını parayı hak eden elemanlar istiyorum. Aldığı maaşı hak etmesini, işini severek yapmasını istiyorum. İç açıcı bir durumla karşılaşmadık ama borç yiğidin kamçısıdır diyoruz, geriye bakmıyoruz, ileriye bakıyoruz. Borcun büyük kısmı, vergi, SGK borcu. 1990’lı yıllardan gelen bir devlet borcu var. Urla’nın nüfusu 80 bin, aktif yaşayan 120 bin, yaz aylarında 250 bin oluyor. 250 bin kişiye hizmet götürüp devletten 80 bin kişiye göre pay almak, sürdürülebilir bir durum değil” dedi.

Yıldız Ünsal, 1 Mayıs'ta Emeğin Gücüne Vurgu Yaptı Yıldız Ünsal, 1 Mayıs'ta Emeğin Gücüne Vurgu Yaptı

“Urla’da işimiz çok”

Mahalle muhtarlarıyla işbirliği içinde çalışacağın vurgulayana başkan Balkan, “Muhtar demek, mahallenin anası babası demektir aslında. Benim 37 muhtarım var. Hiçbirine ayrım yapmaksızın hizmet edeceğim. 37 mahallemizde fark yaratacağımızın sözünü veriyorum. Özellikle köylerimiz, Avrupa’da ziyaret ettiğimiz köyler gibi olacak. Yolları düzgün, meydanları olan, üreticilerinin ayağa kaldırıldığı köyler olacak. Diğer mahallelerimizin altyapı sorunları var, hepsini çözeceğiz. Urla’da işimiz çok” dedi.

“Hiçbir tarım arazisi imara açılmayacak”

Başkan Balkan sözlerine şöyle devam etti, “Yola çıkarken, mutlu insanların yaşadığı kent, Urla sloganıyla yola çıktım. Aynı zamanda Urla’nın doğasını, denizini, ormanlarını koruyarak geliştirmek de ilkelerimizin arasındaydı. Urla Belediyesi’nin 725 kilometrekare sınırları dahilinde bulunan hiçbir tarım arazisini imara açmayacağız. Urla bir gözbebeğimizdir. Ege’nin incisi İzmir ise İzmir’in incisi de Urla’dır. Tüm bunlar için 8 saat çalışmak bize yetmez. Beş yıl da yetmez. Tüm bu saydığım ve sayamadığım projelerimizi 10 yıla sağdırmak zorundayım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, son derece vakur ve olayları iyi okuyabilen dürüst bir belediye başkanı. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Bayramda Çeşme’ye giderken bize uğrayıp ilk ziyaretini bize yaptı. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber uyumlu bir şekilde çok güzel işler yapacağımıza çok güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Enginar Festivali’nde yenilik olacak

Mayıs’ta yapılması planlanan Enginar Festivali hakkında açıklama yapan Balkan, “Enginar Festivalini bu yıl biraz daha farklılaştırarak, revize ettik. Enginar üreticilerinin sahiplenmesini istiyoruz. Gastronomi rotası bizim için çok önemli. Bu sefer meydanda sadece yemek yapıp sunmayacağız, enginarla ilgi sunumlar yapacağız ama kınalı bamyayı, zeytinyağını da anlatacağız. Tabii ki etkinlikler olacak ancak biraz daha kültürel, tanıtım festivali havasında geçmesi için çalışacağız. Festival demek aşırı kalabalık, aşırı gürültü demek değildir. Sakin, keyifli, herkesin memnun kalacağı bir festival olacak. Enginar, sadece meydanda kutlanan bir şey olmayacak. Tüm işyerlerinde enginar temalı çalışmalar olacak” dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK