İzmir'in Çiğli ilçesinde, hayvan otlatan Emine Metin ve bekçi Necip Gümüştaş'ın öldürülmesiyle ilgili şüpheli Fikri A. (46) polis tarafından yakalandı.

Cinayetler İki Ayrı Olayda Gerçekleşti


12 Şubat tarihinde Çiğli ilçesinde dağlık bir alanda meydana gelen olayda hayvan otlatan Emine Metin, av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetti. Aynı şekilde Karşıyaka ilçesindeki dağlık alanda 2 Ağustos'ta yaşanan diğer olayda ise bir işletmede bekçi olarak çalışan Necip Gümüştaş, tabancayla vurularak hayatını kaybetti.

Polis Şüphelinin Peşine Düştü


İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, bu iki cinayetle ilgili çalışma başlattı ve şüphelinin kimliğini belirledi. Fikri A.'nın çifte cinayetin şüphelisi olduğu tespit edildi. Şüphelinin Aliağa ilçesindeki bir inşaatta saklandığı belirlendi ve polis operasyon düzenledi.

Fikri A.'nın çok sayıda suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. "Yağma", "hırsızlık", "silahla tehdit" gibi suçlardan sabıkasının olduğu belirlendi. Fikri A., şimdi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Aynı zamanda Fikri A.'nın, Emine Metin ile Necip Gümüştaş'ı tanıdığı öğrenildi.

Kaynak: DHA