Yapay zeka yanıtladı | 3. Dünya Savaşı'nda en güvenli ülke hangisi olacak? Yapay zeka yanıtladı | 3. Dünya Savaşı'nda en güvenli ülke hangisi olacak?

Turgay Kılıç/ Haber Ekspres- ÇYDD, ülkede yaşanan ‘adalet’ vurgusu ile yeniden bir hatırlatmada bulundu. “Geç gelen adalet nedeniyle canlar yandı” diyen ÇYDD, 35. yılına yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada “Ülkemizde adalet geç de olsa yerini bulacak ancak geç gelen adalet nedeniyle canlar yandı, acılar yaşadık, kayıplar verdik. Yaşananları geri alamasak da kaybettiklerimizi geri getiremesek de hukuk devletinin çağdaş toplum hedefine ulaşmakta en önemli ölçütlerden biri olduğunu biliyoruz” dedi.

Tehlikenin göstergesi: Tarikatlar

Çocukların yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve kız çocuklarının okuma, yaşam alanlarına destek olarak ülkenin sayılı derneklerinden ÇYDD, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın desteğiyle 35 yılını geride bıraktı. “Gelecek kuşaklarımızın hukuk devleti güvencesi altında yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen dernek, yaşanan hukuksuzluk ve dini grupların baskılarına yönelik faaliyetlere karşın şöyle ifade etti: “13 Nisan 2009’da derneğimizin yaşadığı hukuksuzluklar; devletin dini gruplar, tarikat ve cemaatler tarafından ele geçirilmesinin yaratacağı kötülüklerin ve tehlikelerin en net göstergesi olmuştur. Bugün de aynı tehdit ve tehlike devam etmektedir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak ülkemizde bu karanlık dönemin yeniden yaşanmaması için başta siyasal iktidar olmak üzere tüm ilgilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz. ÇYDD, Prof. Dr. Türkan Saylan hocamızın izinde laik ve bilimsel eğitim için, eşitlik ve adalet için yılmadan ve yorulmadan mücadele etmeye devam edecektir.” 

Editör: Nurican ALBAYRAK