Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları, 1.5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için  zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarına Ticaret Bakanlığı tarafından verilen devlet desteklerinin yüzde 100 arttırılması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan destek istedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı ziyaret eden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, ambalajlarda markalı ihraç edilen Türk zeytin ve zeytinyağına Ticaret Bakanlığı tarafından verilen desteğin yüzde 100 arttırılmasını istedi.
Er, 1-2 kg'lık ambalajlı zeytin ve zeytinyağına verilen desteklerin, 1-3 kg'lık ambalajlı zeytin ve zeytinyağına verilmesi talebinde bulundu.

Elini güçlendirecek

4,7 milyar dolarlık ihracatının neredeyse yarısını Avrupa ülkelerine gerçekleştiren züccaciye sektörü, son çeyrekte pazarlarını derinleştiriyor. 7-11 Ekim tarihleri arasında ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği) üyesi 16 firma Romanya ve Polonya'daki en büyük perakendecilerle bir araya gelecek. İki ülkeye olan ihracatın 200 milyon dolardan 2020 için 400 milyon dolara çıkarılması hedefleniyor.

Yoksulluktan kurtaracak

Dünya Bankası tarafından yayımlanan bir araştırmaya göre, Çin tarafından 2013 yılında ortaya konulan Kuşak ve Yol inisiyatifi, ilgili ülkelerde 7 milyon 600 bin kişinin aşırı yoksulluktan, 32 milyon kişinin de orta dereceli yoksulluktan kurtulmasını sağlayacak. İnisiyatif sayesinde ayrıca, katılımcı ülkelerin ticaret hacmi yüzde 2,8 ila 9,7 artacak.
Küresel ticarette ise yüzde 1,7 ila 6,2 artış kaydedilecek ve küresel gelir de yüzde 0,7-2,9 oranında yükselecek.
Bugüne kadar 136 ülke bu inisiyatife katılmak için imza attı...

19 kilometrelik tasarruf!

Ödemiş'te Bozdağ zirvesi eteklerinde yer alan Kemer ve civarındaki mahalleler doğrudan Bozdağ-Salihli karayoluna bağlanacak. Kestane ve ceviz gibi ürünlerin üretim merkezi olan bölgede üreticiler Salihli karayoluna ulaşmak için Birgi üzerinden 24 kilometre mesafe kat ederken bu mesafe yeni güzergahla 5 kilometreye inecek.
Ödemiş'te dağlık kesimlerde kestane hasadı yavaş yavaş hareketlenirken Ödemiş Belediyesi de üreticilerin hayatını kolaylaştıracak, ürünlerini pazarla daha kolay buluşturacak bir çalışmayı hayata geçiriyor.

İhracat Akademisi mezunları

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve BASİFED (Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu) işbirliğinde kurulan İhracat Akademisi ikinci mezunlarını verdi. 2018 yılında start alan ve ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl sektöre kazandıran İhracat Akademi, bu yıl 20 öğrenciyi mezun etti.
İhracat Akademisi'nin 6 haftalık kursuna katılan öğrencilere başarı sertifikaları Ege İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen törenle verildi.

Yetersiz beslenenler

Dünya Gıda Günü etkinlikleri "Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü, Endüstriyel Trans Yağların Eliminasyonu, Sürdürülebilir Kalkınma için Gıda Güvenliği ve Risk Yönetimi" Sempozyumu ile Elazığ'da başladı.
'Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya' temasıyla düzenlenen sempozyum yoğun ilgi gördü
SOFI 2019 raporuna göre, dünyanın, açlığa karşı yıllardır sürdürdüğü mücadelede belli bir ilerleme kaydettiğini, ancak bugün yetersiz beslenen insan sayısının yeniden artış gösterdiğini vurguladı.
820 milyondan fazla insan, bir başka deyişle yaklaşık her dokuz kişiden birinin, açlıkla mücadele ederken, obezitenin özellikle okul çağı çocuklarında ve yetişkinler arasında artmaya devam ettiğinin altını çizdi.

DİP EKSPRES

Dikkat kapı var!

Artella Ahşap Kapı Sistemleri, dar alanlara rahatlık sağlamak için Magic sürme kapıyı tüketicilerin beğenisine sundu.
Sürme sistemi sayesinde alandan tasarruf sağlayan kapının önündeki cam yüzey ise küçük alanların daha büyük görünmesini sağlarken, mekana şıklık da katıyor.