Destek Yatırım Bankası Genel Müdürü Özgür Akayoğlu gözaltına alındı

Fon soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Destek Yatırım Bankası Genel Müdürü Özgür Akayoğlu, 28 Eylül 2026 sabahı gözaltına alındı.

Akayoğlu’nun gözaltına alınan 7 şüpheli arasında yer aldığı bildirildi. Soruşturmanın Destek Yatırım Bankası ve Özata Denizcilik bağlantıları yönünden sürdüğü aktarıldı.

Bankanın resmi kurumsal bilgilerinde Özgür Akayoğlu’nun yönetim kurulu üyesi ve genel müdür olarak görev yaptığı, Temmuz 2021 itibarıyla bu görevlere atandığı belirtiliyor.

Destek Yatırım Bankası’nın 31 Mart 2026 tarihli finansal raporunda da Özgür Akayoğlu, bankanın genel müdürü olarak yer alıyor. Raporda bankanın sermaye yapısında Akayoğlu’nun da pay sahibi olduğu görülüyor.

Özgür Akayoğlu

Bankanın sahibi daha önce tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında Destek Holding’in hakim ortağı ve yönetim kurulu başkanı Altunç Kumova da daha önce gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Güncel haberlerde Kumova’nın 17 Eylül’de gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı aktarıldı.

Kumova’nın savcılık ifadesine ilişkin haberlerde, Destek Faktoring’in piyasa değerinin yaklaşık 15 milyar liradan 1 trilyon 300 milyar liraya yükselmesini “anormal” bulduğunu söylediği aktarılmıştı.

Kumova’nın ifadesinde, söz konusu hareketliliği fark ettiklerini ancak hisse işlemlerine müdahale etme imkanı olmadığını savunduğu ve hisse fiyatındaki yükselişle ya da olası manipülatif işlemlerle ilgisinin bulunmadığını öne sürdüğü belirtilmişti.

Altunç Kumova

İzmir’de vatandaş yoldaki çukuru kendi imkanlarıyla doldurdu
İzmir’de vatandaş yoldaki çukuru kendi imkanlarıyla doldurdu
İçeriği Görüntüle

Soruşturma genişliyor

Özgür Akayoğlu’nun gözaltına alınmasıyla birlikte soruşturmanın Destek Yatırım Bankası bağlantısı da gündeme geldi.

28 Eylül’de Destek Yatırım Bankası ve Özata Denizcilik’e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Akayoğlu’nun emniyetteki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin hukuki durumlarıyla ilgili nihai kararın adli süreç sonunda verileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi