Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ağır hasar aldığı için kullanılamaz hale gelen araçların illegal yöntemlerle şasi numaralarının değiştirildiği ortaya çıktı. Şüphelilerin, çalıntı veya hurdaya ayrılmış araçların şasi bilgilerini kullanarak hasarlı araçları tamir edilmiş gibi gösterip sattıkları belirlendi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan kriminal incelemelerde, 33 araçtan 30’unun şasi numaralarının değiştirildiği tespit edildi.

Emniyette 19 bin personelin ataması tamamlandı
Emniyette 19 bin personelin ataması tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Şanlıurfa ve Bursa illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, çalıntı kaydı bulunan bir araç ve parçalanmış araç parçaları ele geçirildi.

Yetkililer, vatandaşların bu yöntemle 21 milyon lira zarara uğratıldığını belirtti. Mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebekenin toplam 36 milyon 430 bin TL değerindeki mal varlığına da el konuldu.

Emniyet yetkilileri, araç alım-satım işlemlerinde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi