Türkiye'de resmi verilere göre mart ayında enflasyon yıllık yüzde 68,5 olarak gerçekleşti. Bu, Türkiye'yi Avrupa'da en yüksek enflasyon oranına sahip ülke konumuna getiriyor. Ayrıca dünya genelinde en yüksek enflasyona sahip dördüncü ülke konumunda bulunuyoruz.

Türkiye'nin Konumu Dünya Enflasyon Sıralamasında

Trading Economics sitesinin Mart 2024 veya buna en yakın tarihi içeren verilerine göre, Türkiye'nin yıllık enflasyon oranı tüm Afrika ülkelerinin üzerinde. Dünya genelinde en yüksek enflasyona sahip ülke Arjantin, yüzde 288 ile başı çekiyor. Suriye ve Lübnan da yüksek enflasyonla dikkat çekiyor. Türkiye ise yüzde 68,5'lik enflasyon oranıyla dördüncü sırada yer alıyor.

Türkiye, Avrupa'da En Yüksek Enflasyona Sahip

Türkiye, Avrupa'da en yüksek enflasyon oranına sahip olduğu gibi, dünyada da belirgin bir konumda yer alıyor. AB üyesi veya aday ülkeler arasında enflasyonun en yüksek olduğu ikinci ülke Romanya'da yüzde 6,6 olarak belirlenmiş. Türkiye'nin enflasyonu, Avrupa genelindeki diğer ülkelerden oldukça yüksek seviyede.

AJet'ten Yurt Dışı Uçuşlara %40 İndirim! Ailenizle Unutulmaz Bir Tatil Fırsatı Yakalayın! AJet'ten Yurt Dışı Uçuşlara %40 İndirim! Ailenizle Unutulmaz Bir Tatil Fırsatı Yakalayın!

Türkiye, Tüm Afrika Ülkelerini Geride Bıraktı

Türkiye'nin enflasyon oranı, bazı Afrika ülkelerinin bile üzerinde bulunuyor. Sudan, Zimbabve, Etiyopya ve Pakistan gibi ülkelerdeki enflasyon oranları Türkiye'nin üzerinde seyrediyor. Türkiye, Afrika'daki tüm ülkeleri enflasyon konusunda geride bırakıyor.

30 sıradaki Kazakistan'da yıllık enflasyon yüzde 9 olarak kaydedilmiş, bu da Türkiye'nin durumunu açıkça gösteriyor. Türkiye, dünyadaki en yüksek enflasyon oranlarına sahip yedi ülke arasında yer alıyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK