Jüride, geçen yılın en dikkat çeken yapımlarından biri olan "Oppenheimer" filmiyle adından söz ettiren ABD'li yönetmen Greta Gerwig'in yanı sıra fotoğrafçı ve senarist Ebru Ceylan da bulunuyor.

Bu yılın dikkat çeken jüri üyeleri arasında, Altın Küre kazanan ve son dönemin öne çıkan oyuncularından biri olan Lily Gladstone, James Bond serisinin unutulmaz karakterlerinden biri olan Eva Green, ve Ortadoğu sinemasında önemli eserlere imza atan Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki bulunuyor. Jüriye ayrıca, Altın Palmiye ödüllü Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda ve Juan Antonio Bayona gibi önemli isimler de katılıyor.

Festivalde Ana Yarışma kapsamında 22 film değerlendirilecek. Bu filmler arasında Francis Ford Coppola'nın "Megalopolis", David Cronenberg'in "The Shrouds", Yorgos Lanthimos'un "Kinds of Kindness", Jacques Audiard'ın "Emilia Perez", Michel Hazanavicius'un "The Most Precious of Cargoes", Paolo Sorrentino'nun "Parthenope", Sean Baker'ın "Anora" ve Ali Abbasi'nin "The Apprentice" gibi önemli yapımlar bulunuyor.

Jüri, 25 Mayıs'taki kapanış töreninde, en iyi film dahil olmak üzere birçok kategoride ödülleri sahiplerine verecek.

Zenginlerin kan donduran ölümsüzlük iksiri! Zenginlerin kan donduran ölümsüzlük iksiri!

Muhabir: HABER MERKEZİ