Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk’ün Edremit’e kattığı değeri bir kez daha dile getirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 86. yılında, Cumhuriyet’in temel ilkelerine ve Atatürk’ün mirasına olan bağlılıklarını sürdüreceklerini ifade eden Başkan Ertaş, “Atatürk’ün fikirleri ve devrimleri ilelebet yolumuzu aydınlatacak” dedi.

3 S0 A8354

Atatürk'ün fikirleri yaşıyor 

Başkan Ertaş, Atatürk’ün 1934 yılında Edremit’e gerçekleştirdiği ziyarette kaldığı ve şimdi Atatürk Kültür Evi olarak bilinen mekânda anı defterine attığı imzayı da hatırlatarak, “Bundan 90 yıl önce seni ağırlamanın onurunu yaşayan Edremit halkı olarak bugün de aynı inanç ve kararlılıkla senin fikirlerini yaşatmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Ata'nın izinde yürümeye devam

Ertaş, 10 Kasım’ın anlamını vurgularken, Atatürk'ün en büyük mirasının Cumhuriyet olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Her yıl 10 Kasım’da tüm ulusumuz, Atatürk’e olan derin sevgisini ve bağlılığını dile getirirken, onun ilkeleri ışığında geleceğe yürüyor.” Başkan Ertaş, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Atam, bizler senin izinden yürümeye, Cumhuriyet’i ve devrimlerini ilelebet yaşatmaya söz veriyoruz. Sen rahat uyu; Edremit’te ve tüm yurtta fikirlerinle yolumuzu aydınlatmaya devam ediyoruz.”

Bodrum’da Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi için imzalar atıldı
Bodrum’da Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi için imzalar atıldı
İçeriği Görüntüle

Banner3

10 Kasım anma etkinlikleri kapsamında Edremit’te düzenlenecek programda, vatandaşlar Atatürk anıtı önünde toplanarak Ulu Önder’in manevi mirasına olan bağlılıklarını bir kez daha gösterecek ve Atatürk Kültür Evi’ni ziyaret edecekler.

Kaynak: Bülten