Ege Denizi'nde balıkçı gemilerine sıkı denetim! Ege Denizi'nde balıkçı gemilerine sıkı denetim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanlığında başladı. Önceki Meclis toplantısında maddi hataların olmadığı görüşülerek oy çokluğuyla karar verildi.


AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Eşrefpaşa Hastanesi’ne dikkati çekti. Meclis’te görüşülen karar üzerine açıklama yapan Yıldız, “Türkiye’nin tek belediye hastanesine sahip bir iliz. Eşrefpasa Belediye hastanemiz, Türkiye genelinde bir belediye tarafında işletil tek hastane. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde bu hastanemiz 2020 Ekim ayı depreminden sonra hasar almıştı. Yapılan incelemelerde yeniden yapılması gündemdeydi. Yani 6306 yasa uyarınca riskli yapı olarak kabul edildi. Nitekim sağlık bakanlığından da bu konuyla ilgili bekleme süreleri alındı. Bu sürenin de Ağustos 2024’te dolması gündemde. İhalenin de anladığım kararıyla talep göremediği için risk oluştu. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ beyin de hassasiyetle yaklaştığını bilmenizi isterim. Sağlık bakanlığındaki uzatma konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Eğer arzu ederseniz 6306 kanun kapsamının 8. maddesince belediye iştiraklerinde herhangi bir taraftan geçmiş yıllarda olduğu gibi sorunsuz olması kaydıyla bir protokolü oy birliğiyle yapabileceğinizi veya tekrar ihale sürecinde girilmesinde destek vereceğimizi bilmenizi isteriz. Bu hastanenin hayata geçirilip faaliyetlerine devam etmesini biz AK Partililer olarak destekliyoruz” dedi.

Hakan Yıldız


Gözden kaçan durum


İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Çok teşekkür ederim. Gerçekten bu konudaki duyarlılığınızı minnet ve teşekkürle karşılıyorum. Bu hastanenin bizden önceki süreci, belirli aksamalarla bu noktaya gelmiş. Kısa zaman arkadaşlar ihaleyi hazırladılar, orada bir başvuru söz konusu olmadı. Bunu da gözden kaçmış bir durum olduğunu düşünüyoruz. Yani hastanemiz bizim için değerli, onun faaliyeti devam edecektir. Bu konuda herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak, hizmet türlerini yoğunluğunda devam edecektir. Ben de hekimim ve meclisimizde hekim arkadaşlar var. O nedenle bu konudaki irademiz net. Sadece bir sıkışmışlık hali nedeniyle süre uzatılması talebini belirttik. Bu konudaki desteğinizi de şu anda öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim, size, Hamza Dağ’a ve konuyla ilgili desteklerini veren herkese. Bizler de üzerimize düşeni en kısa sürede yerine getireceğiz. Bunun ihalesi yapılacak ve çalışmalara başlanacak” dedi.

Eşrefpaşa Hast

Editör: Sude Kula