Bornova Belediyesi'nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde başlattığı 'Gebe Eğitim Akademisi' anne adaylarından büyük ilgi gördü. 'Doğum öncesi eğitimlerin anne bebek bağlanmasına etkisi' konulu tez çalışması doğrultusunda başlatılan Gebe Eğitim Akademesi, Bornova Belediyesi tarafından sürekli hale getirildi. İkişer aylık dönemlerde verilen eğitimlerden onlarca anne adayı yararlandı. Son dönem Gebe Eğitim Akademisi mezunlarının sertifikalarını ise Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi.

Derslerde annelere beslenme, anne-babalık rolleri, gebeliğin oluşumu, bebeğin anne karnındaki gelişimi, gebelik ve lohusalık psikolojisi, gebelikte yaşanan fizyolojik değişiklikler konularında eğitim verildi. Uzman ebeler yönetiminde doğum egzersizleri ve plates de yapan gebelere eğitim boyunca gevşemelerini sağlayacak özel müzikler dinletildi. İki aylık eğitimde bilmedikleri pek çok şeyi öğrenme fırsatı bulan gebeler, eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Gebe Eğitim Akademisi'nde verilen eğitimlerin anne ve bebeğin doğumdan sonra sağlıklı olabilmesi açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu eğitim aynı zamanda toplumumuzun geleceği açısından da çok önemli. Sağlıklı bir toplum olma yolundaki gayretlerimiz devam edecek" diye konuştu.