Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan festival, doğa ve orman temalı etkinliklerle çocuklara eğlenceli bir gün sunmayı hedefliyor.

Festival Çocuk, doğanın iyileştirici gücünü ve doğa okuryazarlığını vurgulayarak çocuklara ve ailelere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Festival kapsamında düzenlenecek olan orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile çocuklar doğayla iç içe bir gün geçirecekler.

45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları ve çeşitli yarışmalar da festivale katılan çocuklara keyifli anlar yaşatacak. Aileler ise festival boyunca çocuklarıyla birlikte doğada vakit geçirerek bu deneyimin tadını çıkaracaklar.

Ömer Eşki'den "Güçlü Bornova" açıklaması Ömer Eşki'den "Güçlü Bornova" açıklaması

Festivalin Kurucusu Sibel Demir Arslan, bu yılki temanın orman olduğunu belirterek, çocukların küçük yaşlardan itibaren doğa ile bağ kurmalarının önemine vurgu yaptı. Arslan, doğanın herkese iyi geldiğini ve çocukların toprağa basarak, ağaçlara sarılarak doğayla iç içe olmalarını istediklerini ifade etti.

Festivalde çocuklar, profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderleri eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecekler. Ayrıca aileler için de çeşitli oyunlar, yarışmalar ve sahne performansları düzenlenecek.

Sağlık sponsorluğunu Medical Point Hastanesi, eğitim sponsorluğunu ELT Yurtdışı Eğitim'in üstlendiği festivalde, çocuklar için eğlenceli ve öğretici etkinliklerin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de yer verilecek.

12 Mayıs Pazar günü Çiçekliköy'de gerçekleştirilecek olan Festival Çocuk için biletler festivalcocuk.com adresinden temin edilebilecek. 0-36 ay ve özel gereksinimli çocuklar festival için ücretsiz olarak katılabilecekler.

Muhabir: HABER MERKEZİ