Kendisini İzmir Kuyumcular Odası Başkanlığını hiçbir amaç gütmeden, bir gelir elde etmeden yaptığını ifade eden İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, 'Yapılan bir hata varsa odaya kesersin. Hem odaya ayrı hem da oda başkanına ayrı ceza kesilmesi mümkün değil. Eğer benim şahsıma ceza kesecek bir kurum varsa ben istifa ederim. Ben burada maaş almıyorum, yönetim maaş almıyor. Bilfiil 5-6 saat odada çalışacağım onun karşılığında 7 bin TL para harcayacağım, bunun bedeli bu olmamalı. İnsanın zoruna giden bu' diye konuştu.

Sözlü savunma kısıtlanamaz

Rekabet Kurulu'nun yürüttüğü soruşturma hakkında da yorumda bulunan Baransel, 'Rekabet Kurulu sözlü savunmamızı istedi. Biz de sözlü yapılacak bir savunmayı olumlu gördük ve 'Evet' dedik. Kuruldan gelen cevapta ancak önceden yapılan yazılı savunmaya bağlı kalarak savunmanızı yapın dendi. Bunun haricinde söylenenlerin dikkate alınmayacağını ifade edildi. O zaman biz niye sözlü savunmaya gidelim. Ben sözlü savunmada Kurul'un anlamadığı ve artı bir şeyi söylemek üzere giderim. Böyle bir şey olamaz' diye tepki gösterdi.

Gelsin üçkağıtçılarla kurul mücadele etsin

Bu konuda kurulun etik davranmadığını iddia eden Baransel, 'Kurulun yaptığı hareket etik değil. Benim mesleğim kutsal bir meslek, hemen paraya dönebilen ayrıcalıklı bir meslek dalı. Darphanenin bastığı ata ve ziynetin haricinde biz kimseye fiyat birlikteliği sağlamadık ki. Darphanenin ürettiğine, devletimize, milletimize sahip çıkıyoruz. Şu anda Osmanlı parası var mı? Şu anda basılıyor mu? Size binlerce, yüz binlerce Reşat lira çıkarayım. Her gün basılıyor kaçak, üçkâğıtçılar dolu. Bunları kim engelleyecek? Gelsin rekabet kurulu engellesin' dedi.

Şikayetçiler belli

Kendisinden şikayetçi olanları bildiklerini de ifade eden Baransel, "ekabet kurulu 1200 kişi içerisinde 5 kişiye itibar ediyor. Bu 5 kişiden biride sahtekarlıktan bizim yönetim kurulu üyemizin ismini yazarak şikayetçi oluyor. Öbür 4 kişiden biri de belli. Bir tanesi dükkanının kapatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz sahtekarın biri. Hırsızlık yapan kişi şikayetçi olacak tabii ki. Şikayetçi olan kişi ben ceza ödedim diyor. Böyle bir makbuz yok diyorum. Beni işyerine çağırıp ses kaydı alıyor. Bu ses kaydını ciddiye alarak yargılıyorlar beni' diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi