Emekli maaşlarına yönelik ocak ayı zam hazırlıkları sürerken bayram ikramiyelerinde artış seçeneği de gündeme geldi. Ekonomi yönetimi ve AK Parti grubu tarafından hazırlandığı belirtilen alternatifli zam modelleri arasında, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5 bin TL'ye yükseltilmesi de yer alıyor.
Emekli aylıklarına ilişkin hazırlıkların önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) değerlendirilmesi bekleniyor. Çalışmalarda enflasyon farkının yanı sıra refah payı ve seyyanen zam seçeneklerinin de ele alınacağı aktarılıyor.
Refah payı ve seyyanen zam seçenekleri
Hazırlanan alternatifler arasında, gerçekleşecek enflasyon artışına ek olarak refah payı verilmesi ve seyyanen zam yapılması seçenekleri bulunuyor.
EKK toplantısında farklı zam modellerinin bütçeye etkisinin ve maliyetlerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Hazırlıkların ardından tüm emeklileri kapsaması öngörülen iyileştirmenin çerçevesinin netleşmesi hedefleniyor.
Bayram ikramiyesi için 5 bin TL seçeneği
Emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldığı ikramiyelerin artırılması da gündemdeki başlıklar arasında yer alıyor.
2025 yılında 3 bin TL'den 4 bin TL'ye yükseltilen ve 2026 yılında da 4 bin TL olarak uygulanan bayram ikramiyesinin, yeni düzenlemeyle 5 bin TL'ye çıkarılması değerlendiriliyor. Ancak bu rakam henüz kesinleşmiş bir karar olarak açıklanmadı.
Nihai çerçeve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak
Ekonomi yönetiminin bütçe dengelerini gözeterek hazırladığı alternatifli modellerin, EKK'daki değerlendirmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor.
En düşük emekli aylığının 30 bin TL civarına çıkarılmasını hedefleyen bir düzenlemenin de gündemde olduğu aktarılıyor. Düzenlemenin kapsamı ve nihai rakamların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.





