Muğla BİLSEM Erasmus+ ile farklı kültürler | Sürdürülebilir yaşamı teşvik ediyor Muğla BİLSEM Erasmus+ ile farklı kültürler | Sürdürülebilir yaşamı teşvik ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 2016 yılında Menteşe'de başlattığı Kısa Mola Merkezleri projesini, Milas, Marmaris ve Fethiye'de de hayata geçirerek engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 4 ilçeden 31 'Engelsiz İzci'yi Köyceğiz'de kampa alarak gün boyu oyunlar, etkinlikler ve şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Sosyal Hizmet Uzmanı ve aynı zamanda izci lideri Zeliha Balık, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği engelli etkinliklerinde, bireylere ailelerinden bağımsız olarak yaşama ve sorumluluk alabilme eğitimleri verdiklerini ifade etti. Balık, kampların ailesiz olmasının sebebini, çocukların temel yaşam becerilerini kazanmalarını sağlamak olarak açıkladı.

Etkinliğe katılan Engelsiz İzci Kenan Kayıkçı, doğayı korumanın ve çöp atmamanın önemini öğrendiğini belirterek, etkinlikten keyif aldığını dile getirdi. Fethiye'den gelen Ceyda Altın ise değişik etkinliklerle eğlendiklerini ve kendi başlarına yataklarını toplamanın keyifli olduğunu vurguladı. İzcilerden Cahit Çetin ise ilk defa katıldığı etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve balon yarışması gibi aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtti.

Editör: Adnan Karabulut