Ay Işığı Meydanı'nda düzenlenen festivale, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, ilçe yetkilileri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Festivalin Amaçları ve Katılımcılar

"Kampüs Senin!" sloganıyla başlayan festivalde, MSKÜ'nün sürdürülebilirlik çalışmaları ve Yeşil Kampüs Politikası ön plana çıktı. Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Vesile Hatun Akansel, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın açılış konuşmalarıyla festivale resmiyet kazandı.

Marmaris'ten 32 bin ton atık çıktı! Marmaris'ten 32 bin ton atık çıktı!

Üniversite Ölçeğinde Yenilikler

Akansel, Birleşmiş Milletlerin 17 adet sürdürülebilir kalkınma amacının üniversite ölçeğinde gerçekleştirilmesine dikkat çekti. MSKÜ'nün bu hedefleri gerçekleştirmek için Atık Yönetimi, Su Yönetimi, Ulaşım ve Eğitim alanlarında çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Ayrıca, MSKÜ'nün UI Greenmetrics Dünya sıralamalarında Türkiye'deki üniversiteler arasında 24. sırada yer aldığını ve bu alanda liderlik misyonunu sürdürdüğünü ifade etti.

Etkinlikler ve Bilgilendirme Platformları

Festivalde çeşitli konserler, dans gösterileri ve DJ performansları düzenlenirken, katılımcılar çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayan etkinliklerle bilgilendirildi. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımından organik yiyeceklerin sunumuna kadar geniş bir yelpazede katılımcılara interaktif deneyimler yaşattı.

Editör: Simge Akbulut