Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Fethin 600. yıldönümü olan 2053 yılını da AK Parti'nin hedeflerin arasına aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Muhtemelen o tarihi ben ve arkadaşlarım göremeyeceğiz ama o tarihe kadar daha büyük bir Türkiye için şimdiden kolları sıvıyoruz. Eğer Süleyman Şah olmasaydı onun hayalleri olmasaydı Ertuğrul gazi, Osman Gazi olmasaydı, İstanbul'un fethi olmazdı. 2053 yılında muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. 2053 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhtemelen MHP'nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesaplarını yapıyor olacaktır. Biz ise durmak yok, yola devam diyenlerden oluruz. Biz bugünün nesline birer Fatih olma şuurunu vermek zorundayız. Yeni Fatih'ler, yeni Alparslan'lar olma özgüvenini gençlere aşılamayız. 2023 için somut hedefleri yakalama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Allah ömür verir hayatta olursak o gün gençleri çoktan gençlere bırakmış eserleriyle iftihar edilenlerden oluruz inşallah" dedi.

"HALKBANK'TAN 260 BİN KİŞİ KREDİ KULLANIYOR"


Başbakan Erdoğan, "Halkbank'tan kredi kullanan esnaf sayısı 37 bin idi. Şu anda 260 bin kişi kredi kullanıyor. En fazla kullandırılan kredi limiti en fazla 5 bin liraydı. Şimdi 125 bin lira oldu. Faiz oranı yüzde 47 idi. Biz bu oranı yüzde 4 ile 5 aralığına kadar gerilettik. Ziraat Bankası 2002 yılında 28 bin çiftçiye 228 milyon lira kredi vermişti. 2012 yılında 960 bin çiftçimize 19 milyar lira kaynak aktardı. Benim çiftçi kardeşim sizin emeğinizi kimler sömürdü, kimler sahip çıkıyor işte belgeler rakamlar ortada. Çiftçiye kullandırılan kredi faiz oranlarını birer puan düşürüyoruz. Yüzde 9 olan kullandırılan kredi yüzde 8'e düşüyor. Yüzde 5 olan kredi yüzde 4'e düşüyor" diye konuştu.

"KİMSE BİZE ÇALIM ATMAYA KALKMASIN"


Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu onca u dönüşü yaptığı için milletimiz tarafından çarkçıbaşı ilan edildi. Bahçeli çarkçılıkta ciddi ciddi CHP Genel Başkanı'nı zorluyor. 1999'da yaşananları hatırlatarak maskesini düşürmeye devam edeceğiz. Bugün MİT ile İmralı görüşmesini eleştiren Bahçeli 1999 yılında hükümetin ortağıdır. O gün İmralı ile görüşmeleri yapan MİT müsteşarı ile ben de görüştüm. Süreç yeni başlamış değil. Kimse bize çalım atmaya kalkmasın. Yapılan yeni bir iş değildir. Olması gerekir, devleti yönetenin bunu yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Bahçeli görüşmelerden habersizse o daha da vahim. O zaman adama sorarlar. Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun? Vitrin süsü müydün ? 1999 süreci için üç maymunu oynayan Bahçeli şu anda kükreye aslan rollerine soyunuyor. 1999'da neden kükremedin. Neden ihanet var diye ortalığı velveleye vermedin. Neden hükümette çekilmedin" dedi.

"SURİYE İNŞALLAH ZAFERE ULAŞIR"


Başbakan, "Suriye'de, Banyas'ta göreni insanlığından utandıracak manzara var. Hangi CHP'li yönetici alınırsa alınsın. Kalbinde zerre kadar merhamet olan insan böyle bir katliam yapamaz. İnsanım diyen biri böyle vahşete ortak olamaz. Kalbinde ehli beyt sevgisi taşıyan biri öyle bir vahşet sergileyemez. Hama katliamında baba Humeyni huzuruna kabul etmedi. Aylar sonra kabul etti. Aynı makamı devam ettirenlere sesleniyorum. Acaba daha ne kadar sürdüreceksiniz. İnsanlık dışı manzarayı görmezden gelenler ağzında emzik olan bebelere kurşun sıkılıyor. Adeta çılgına döndüm. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. İsrail'in hava saldırısı kabul edilemez. Bu saldırılar Esad rejimine altın tepside sunulan kozlardır. Esad'ın yolcu olduğu artık çok daha iyi anlaşılmıştır. Füzeler de kullanıyor. Birçok bombaları rahatlıkla kullanıyor. Unutmayın sabreden zafere ulaşır. Suriye inşallah zafere ulaşır" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi