CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yardımcısı Uluslararası İlişkiler Profesörü Dr. İlhan Uzgel, belediye başkanlarının başarısının karne notuyla belirleneceğinin altını çizerken ‘erken seçim’ için ise milletin ısrarı ve kararına bağlı olduğuna değindi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP, ezici çoğunlukla 47 yıl sonra birinci parti olma unvanına erişti.Seçimlerin ardından ‘erken seçim’e soğuk baktığını belirten Özel, “31 Mart seçimlerinin ardından, 'ben bir erken seçim tartışması başlatmayacağım' dedim” diyerek fikrinin değişmesinin önündeki yolun ekonomik krize bağladı.

İYİ Partili Dervişoğlu yeni anayasaya teklif şartını açıkladı İYİ Partili Dervişoğlu yeni anayasaya teklif şartını açıkladı

‘Millet isterse’

Başkan Özel, emeklinin ve gençlerin isteklerine kulak açarak “Şimdi emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen, millet erken seçim isterse, ben de haydi derim. Böyle giderlerse yakın” sözlerine yer verdi.

Başkanlara ‘karne’

Özel, Antalya’daki bir konuşmasında belediye başkanlarına ‘karne’ verilmesine üzerinde değerlendirme yaparak “Sürekli ölçme ve değerlendirmeyle, mevcut belediye başkanlarımıza, halk memnuniyet anketlerini tek bir merkezden ortak, doğru bir ölçüde değerlendirme sistemiyle, milletimizin görevlendirdiği, partimizin üyesi olan belediye başkanlarına sürekli 3 ayda bir karne vereceğiz. Gelecek 5 yılın sonuna gelindiğinde, önlerine konulan anketler bir sürpriz, üzülecek ya da sevinilecek bir şey olmayacak. 5 yıl yönettikleri, kötüye giden bir şey varsa, tedbir aldıkları, güçlü kaslarını kuvvetlendirdikleri, zayıf yanlarını telafi edecekleri bir sürecin son belgesi olacak” dedi.

 

 

‘Erken seçim olabilir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgen, gazetemize yaptığı açıklamada “CHP olarak bu seçim sürecinde Türkiye ittifakı kurduk ve toplumun her kesiminden oy istedik. Türkiye’nin önemli bir kesimi CHP’yi birinci parti yaptı. Bu oyları talep ettikten hemen sonra koştura koştura bir daha seçim yorgunluğuna sokmaya gerek yok. Bu yüzden acele etmiyoruz, bekliyoruz. Burası Türkiye, öyle bir baskı ve talep gelirse erken seçim olabilir. Ama şimdiki Türkiye koşullarında böyle ısrarlı bir erken seçim talebimiz yok” diyerek “Bunu zaman gösterecek. Öncelikle belediyelerimiz kendilerini bir göstersinler siyasette. Daha önceki 2019 meyveleri çok iyi bir sonuç verdi. Onun meyvelerini yiyoruz. Şimdi ise bunu katlayarak taçlandırdık, bundan sonrasında belediyelerimizin performansı Türkiye’nin gidişatını belirleyecek. Halkımız eğer bu performansı görürse CHP’yi genel seçimlerde birinci parti konumunu sürdürürüz. O yüzden de şimdilik acele etmiyoruz. Tarihte ilk defa kazandığımız yerler var. Onların performansını da halkımız görmesi gerek” dedi.

Editör: Haber Ekspres