Nihal Işık- Konuyla ilgili olarak, bakanlıklarla temasa geçtiklerini, Kasım ayında Paris'te yapılacak sunum için İZKA'nın çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi

Kaybetme lüksümüz yok

İZKA'nın toplantısında söz alan İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, çıkan yasa da bazı eksikliklerin olduğunu, İZKA İzmir Ticaret Borsası gibi kurumların EXPO'ya dahil edilmediğini söyledi. Yürütme ve Yönlendirme kurullarında birçok kurumun görev almak istediğini dile getiren Kıraç, "Bazı kuruluşların yer almaması ise sıkıntı yaratıyor. Bunların çözümü için de girişimlerde bulunduk. EXPO 2015 adaylığında sade vatandaştan bürokrasiye kadar bir kenetlenme oldu. Parlamentodaki tüm partiler İzmir için tek yürek oldu. Şimdi de İzmir'in hedeflerini kısa vadede gerçekleştirmek için bir sıçrama tahtasına ihtiyaç var. Bunun da EXPO ile geleceğine inanıyorum" dedi. İcra Kurulu belirlenene kadar İZKA'nın EXPO 2020 sekretaryalığını sürdüreceğini hatırlatan Kıraç, İzmir'in kaybetme lüksünün olmadığını, bu projeyi hiç aksatmadan yapmanın bir İzmirseverlik olduğuna işaret etti.

Yer belirlenmeli

EXPO'nun yerinin biran önce sorunsuz bir şekilde belirlenmesi istediklerini söyleyen Kıraç, herkesin EXPO için destek verdiğini söyledi. Kıraç, "EXPO'da en büyük eksikliğimizin tanıtımda olduğunu gördük. İzmir'in yurtdışı tanınırlığı çok düşük. İzmir'in her alanda görülmesi gerekir. İZKA olarak bunun da takipçisi olacağız. İzmir'in bir dünya, ticaret, sosyal ve kültürel kent olma hedefi var. Geçmişteki parlak günlere dönmesi için gereken ivme EXPO'da var" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi