İzmir Kuyumcular Odası güncel altın fiyatları: 23 Ocak canlı kuyumcular odası fiyat listesi İzmir Kuyumcular Odası güncel altın fiyatları: 23 Ocak canlı kuyumcular odası fiyat listesi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan Engin Arslan (30), Gazze’deki çatışmalara katılmak amacıyla yaklaşık 14 ay önce evinden ayrılmış, yasa dışı yollarla Suriye’ye geçtikten sonra rejim güçleri tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Arslan, yapılan girişimlerin ardından serbest bırakıldı ve ailesiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Gazze Yolculuğu Sırasında Kayboldu

11 Ekim 2023 tarihinde, Gazze’deki çatışmalara katılma amacıyla yola çıkan Engin Arslan, 3 çocuğunu geride bırakarak Hatay’dan Suriye’ye kaçak olarak giriş yaptı. Ablasına bir camide dinlendiğini bildiren mesaj gönderen Arslan’dan, bu mesaj sonrası haber alınamamıştı. Ailesi, Arslan’ın yaşadığını öğrenebilmek için yetkililerden yardım istemişti.

Serbest Bırakılması İçin Girişimler

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Arslan’ın serbest bırakılması için yapılan diplomatik girişimlerin ardından, Arslan’ın geçtiğimiz gün itibarıyla özgürlüğüne kavuştuğunu açıkladı. Yenişehirlioğlu, Arslan ile yaptığı telefon görüşmesini sosyal medya üzerinden paylaşarak, kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti ve en kısa sürede ailesiyle buluşacağını belirtti.

Aile Hasreti Son Bulacak

Yaklaşık 14 aylık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşan Engin Arslan’ın kısa süre içinde Türkiye’ye dönmesi ve ailesine kavuşması bekleniyor. Arslan’ın serbest bırakılması, ailesi ve yakın çevresi tarafından sevinçle karşılandı.

Kaynak: DHA